Skip to main content


Večeras u 19 časova Novogodišnji koncert KUD-a „Sloga“ u ĐenovićimaKUD "Sloga"

KUD „Sloga“ iz Đenovića osnovano je 1937. godine. Djelatnost društva je gajenje kulturne baštine i naslijeđa našeg naroda, kroz umjetničko izražavanje igrom, muzikom, pjesmom, glumom i prezentovanjem narodnih običaja.

U proteklih 85 godina postojanja dobitnik je brojnih nagrada, najznačajnije među njima su – Oktobarska nagrada Herceg Novog, Povelja Turističkog saveza Jugoslavije, Povelja Turističkog saveza Crne Gore, Povelja Festivala folklora Crne Gore i Orden zasluga za narod Josipa Broza Tita.

Ansambl je tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka gostovao u skoro svim zemljama Evrope i ostvario zapažene rezultate na raznim festivalima.

Na Međunarodnom festivalu u Španiji 1985. godine osvaja prvo mjesto u kategoriji folklornih igara, među 52 učesnika. Na istom festivalu 2016. godine osvaja drugo mjesto. KUD „Sloga“ 2006. godine postaje član CIOFF-a, Međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture, koji je osnovan 1970. godine u Francuskoj, a od osnivanja Udruženja folklornih anasambala Crne Gore, član je ove asocijacije.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci