Većina srednjoškolaca za časove od 30 minutaŠkolski Centar "Ivan Goran Kovačić"

Istraživanje je sprovedeno od 29. decembra do 2. januara , a učestovalo je preko 30 odsto ukupnog broja crnogorskih srednjoškolaca, odnosno 7.752.   

Udruženje Roditelji uputilo je dopis Institutu za javno zdravlje da školski čas od početka drugog polugodišta traje 45 minuta, dok će stav Instituta za javno zdravlje po ovom pitanju biti poznat nakon praznika.

“Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, koja će po riječima struke u narednom periodu biti i gora, ne vidimo prostora za dodatno izlaganje djece riziku usljed boravka u školi. Pored toga, treba uzeti u ozbir da je preporuka IJZCG još od početka školske godine da djeca preko 2h ne bi trebala da budu sa maskama, pa vraćanje u normalu u ovom periodu može biti preveliko opterećenje za učenike/ce”, navodi Unija srednjoškolaca.

Obrazlažući svoje stavove, srednjoškolcinavode i da će biti problem da se naviknu da toliko budu na nastavi, nakon ovoliko dugog vremena „vanrednog rada“, dok eventualno uvođenje časova od 45 minuta ne bi bilo loše, ali tek od naredne školske godine.

“Još jednu važnu stvar bi trebalo napomenuti, a to je da uskoro treba da počne i priprema za maturske i stručne ispite, za koje, podsjećamo i dalje nemamo informacije na koji način će biti organizovani, ali imamo obećanja od strane Ministarstva PNKS da će se uskoro biti informacija. UNSCG je slušajući stavove srednjoškolaca uputila preporuke Ministarstvu da se gradivo koje je obrađivano online redukuje, ali i da priprema za ispite u što kraćem roku bude dostupna učenicima”, ističe Unija.

Nadaju se da će Radne grupa za organizaciju i praćenje vaspitno-obrazovnog procesa u periodu trajanja pandemije COVID-19 imati uskoro sastanak na kojem će biti razmotreni svi zahtjevi, da bi na vrijeme imali model nastave koji će zadovoljiti sve aktere, kako učenike, tako i nastavnike i roditelje.

 

 
 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services