Velika čast za Primorac, čestitke Bokelju i Gradskoj muzici Kotor
U ime kotorskog kluba, svečanosti u Podgorici, prisustvovali su direktor Dragan Šako Samardžić, predsjednik Skupštine kluba Dušan Davidović i član Skupštine Mirza Krcić, koji je istakao za naš program da ovo odlikovanje pripada onima koji su osnovali Primorac prije sto godina, svima koji su svoj život utkali u klub, kao i onima koji danas nisu više sa nama.

„Svi su oni doprinjeli da Primorac, kao brend grada, bude značajna institucija, kako u Kotoru, tako i u Crnoj Gori.
Ovo je jedna velika čast.
Čestitam i Bokelju i Gradskoj muzici Kotor“, istakao je Krcić.

U obrazloženju se navodi, da se Orden dodjeljuje Vaterpolo klubu „Primorac“ iz Kotora, kao jednom od najstarijih i najtrofejnijih crnogorskih sportskih klubova.

Osnovan je 30. jula 1922. godine u okviru sportskog društva sa istim imenom. Klub je poznat ne samo po izuzetnim rezultatima, već i po vlastitoj školi vaterpola koja je iznjedrila najslavnija imena ovog sporta na evropskom i svjetskom nivou. Drevni grad Kotor sa svojim slavnim istorijskim nasljeđem prepoznat je tokom posljednjeg vijeka i po svom vaterpolo klubu „Primorac“, koji se uzdigao do evropskog trona, doprinoseći u kontinuitetu afirmaciji svog grada i svoje države.  To čini i kroz učešće njegovih vaterpolista u reprezentaciji Crne Gore, koja ima svoje zasluženo mjesto na evropskoj i svjetskoj sceni.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga