Skip to main content


Drakulić Vidaković za Jadran Novi: Pomoć treba i onima koji je nikad nisu tražiliFoto: Ruke daruju, FB/ arhiva

Humanitarna akcija „Ruke daruju“ počela je juče i završava se sjutra. Svi građani dobre volje koji žele i mogu da pomognu, mogu da dođu u kafe bar „Lokanda“ u periodu od 10 do 14 sati. Možete donijeti hranu, svu vrstu hemije, bebi program. Takođe, vaši mališani mogu da odvoje neku svoju igračku, paketić, slikovnicu ili neku dječiju knjigu. 

Organizatorka Zorica Drakulić Vidaković u razgovoru za Jadran Novi ističe da je korona samo pogoršala status siromašnih građana Herceg Novog, a da ova situacija nije od juče već traje godinama unazad. 

„Svaki dan su neki novi apeli pored starih kojih je sve više… Po svemu se vidi da se kriza uvukla u narod, jer i oni koji nikad nisu tražili pomoć, sada su u potrebi. Takođe su najranjivija kategorija samohrani roditelji, penzioneri sa minimalnom penzijom, stari i bolesni“.

Pomoć Opštine značajna

Drakulović Vidaković napominje da je pomoglo i to što je Opština Herceg Novi preuzela jedan dio pomoći kada se odrekla plaćanja organizacije dočeka. Kako kaže, teško se izlazi na kraj kako bi se svima pomoglo. Ipak, ima humanih Novljana koji pomažu i pored svojih problema što se, dodaje ona, najviše vidi kada su u pitanju djeca. 

„Voljni su da kupe hranu hemiju, daju novac da bi se materijalna sredstva ravnomjerno rasporedila. Ne praktukujemo da se novac daje na ruke jer je bilo zloupotrebe od strane korisnika već mi kupujemo, plaćamo za šta im je preče i hitno“.

viber image 2021 12 24 17 49 55 142

„Najviše je potrebna  hemija, bebi program (pelene, vlažne maramice…) jer to sve puno košta , a narod ide uzima ono što je na akciji i jeftinije, jer kao što sam navela, i oni su u krizi“, zaključuje Zorica.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare