Za doček radno vrijeme do 1 sat, pogledajte i ostale mjere
Radno vrijeme ugostiteljskih objekata 31. decembra je ograničeno na period do 1 sat nakon ponoći. To je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj su predstavljene mjere Vlade koje će biti na snazi od 30. decembra ove do 12. januara naredne godine.“

„Tog dana je izvođenje muzike uživo ili uz emitovanje sa akustičnih uređaja dozvoljeno je samo u terminu od 20 sati do jedan iza ponoći“, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Tokom svih ostalih dana, do 12. januara, radno svih ugostiteljskih objekata, uz posjedovanje potvrda, je ograničeno do 22 sata.

Tokom kompletnog vremena je zabranjeno izvođenje ili emitovanje muzike uživo ili sa zvučnika.

Zabranjuju se žurke, svadbe, rođendani, muzički festivali i druge privatne proslave…

Ministar Milojko Spajić kazao je da je ova odluka bila teška, i zahvalio se medicisnkim radnicima na nadljudskim naporima.

Ovo su nove mjere:

1. Radno vrijeme restorana, kafića, ostalih ugostiteljskih objekata i hotela 31. decembra na 1. januar ograničava se do 1 sat poslije ponoći uz posjedovanje COVID potvrde. Naglašavamo da je tog dana izvođenje muzike uživo ili uz emitovanje sa akustičnih uređaja dozvoljeno samo u terminu od 20 sati do 1 sat poslije ponoći.

2. Tokom svih ostalih dana do 12. januara, radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata, uz posjedovanje COVID potvrde je ograničeno do 22 sata, uz napomenu da je tokom kompletnog radnog vremena, u potpunosti zabranjeno izvođenje i emitovanje muzike i uživo i sa zvučnika.

3. Zabranjuje se održavanje svadbi, rođendana, žurki, muzičkih festivala i drugih privatnih proslava.

4. Zabranjuju se okupljanja stanovništva u zatvorenim javnim mjestima (javne priredbe, politički skupovi, stručni, naučni i drugi skupovi) osim za potrebe obavljanja radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje osnovnih mjera, uz COVID potvrdu.

5. Zabranjuju se sve posjete licima u ustanovama za kolektivni smještaj.

6. Zabranjuje se rad dječijih igraonica i teretana. Rad kladionica je dozvoljen uz COVID potvrdu.

7. U tržnim, poslovnim centrima čija je površina preko hiljadu m2 i koji u svom sastavu imaju više od tri poslovna subjekta, dozvoljeno je prisustvo jedne osobe na 10m2 i to uz poštovanje osnovnih mjera i uz obavezno posjedovanje COVID potvrde.

8. U vjerskom objektu dozvoljeno je obavljanje vjerskog obreda uz prisustvo jedne osobe na 10m2, uz obavezno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta i poštovanje odstojanja, kao i uz obavezno posjedovanje COVID potvrde.

9. Posjete ustanovama kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije) dozvoljene su uz posjedovanje COVID potvrde.

10. Zabranjuje se prisustvo gledalaca tokom takmičenja u zatvorenim sportskim objektima.

11. U otvorenim sportskim objektima tokom održavanja sportskih takmičenja dozvoljeno je prisustvo gledalaca i to samo jedne četvrtine ukupnog broja sjedišta, uz uslov da po dva sjedišta između gledalaca budu slobodna, uz obavezno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta, uz posjedovanje jednog od četiri dokaza iz COVID potvrde.

12. Predlaže se svim zaposlenima u javnoj upravi, privrednim društvima i preduzetnicima da organizuju rad od kuće, uz obavezno organizovanje dežurstava i obezbjeđivanje nesmetanog procesa rada.

13. Preporuka svim građanima je da predstojeće praznike provedu u krugu svoje porodice.

COVID potvrda podrazumijeva:

1) da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcine protiv koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove i da od druge doze vakcine nije prošlo duže od šest mjeseci;

2) negativnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata;

3) pozitivnog rezultata PCR testa na koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 10 dana, a nije stariji od šest mjeseci od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili

4) negativnog rezultata brzog antigenskog testa na korona virus koji nije stariji od 48 sati.

Pres konferenciju uživo možete pratiti i na portalu Jadran Novi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services