VIDEO – Pogledajte najavu dolaska patrijarha Porfirija u Nikšić
Patrijarh Porfirije će prvo doputovati u manastir Ostrog 11. maja gdje će u 19 časova služiti liturgiju. Nakon liturgije patrijarh će se obratiti vjernom narodu. 

Sutradan, 12. maja u 8 časova patrijarh će služiti liturgiju, a istog dana u 18 časova predvodiće litiju u čast Svetog Vasilija Ostroškog. 

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) je naknadno zvanično saopšteno da će „Patrijarh Porfirije učestvovati na proslavi velikog jubileja – 350 godina od upokojenja Svetog Vasilija Ostroškog (1671-2021), koji prošle godine nije mogao biti dostojno proslavljen zbog teške epidemiološke situacije“.

„Svečanosti povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca će se održati od 9. do 12. maja 2022. godine u Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj i Eparhijama Budimljansko-nikšićkoj, Hercegovačkoj i Mileševskoj, a koje su u potpunosti ili dijelom bile pod njegovom jurizdikcijom“, piše u saopštenju MCP koje potpisuju mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkop mileševski Atanasije, episkop budimljansko-nikšićki Metodije i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga