(VIDEO) Promo spot o spasilaštvu na vodi: Bezbjednost kupača na prvom mjestu
Cilj spota je, kako ističi njegovi kreatori, bolje informisanje javnosti, ali i zainteresovanih kandidata za spasilaštvo na vodi.

Takođe je važno da se zainteresovane strane adekvatno informišu o planiranim ovjerama licenci i obukama za spasioce na vodi kako bi se osigurao što veći broj obučenih spasilaca na uređenim kupalištima tokom ljetnje sezone, navedeno je u saopštenju JP Morsko dobro.

Oni podsjećaju da je zakonom propisano da na uređenom i izgrađenom kupalištu mora biti organizovana spasilačka služba koja podrazumijeva: jednog spasioca, koji je završio obuku za spašavanje na vodi i posjeduje Legitimaciju za spašavanje na vodi, važeću za tekuću godinu, u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu.

Crna Gore, shodno propisima, spasilačku službu treba da obezbijedi na svakih 50 m dužine obale tokom jula i avgusta, kao i jednog spasioca na svakih 100 m dužine obale tokom maja, juna, septembra i oktobara.

Javno preduzeće Morsko dobro apeluje na sve zakupce kupališta da su u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra u obavezi da na vrijeme obezbijede spasilačku službu, odnosno propisan broj spasilaca prijavom lica za obuku novih spasilaca, ili za ovjeru licence već obučenih spasilaca.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga