Skip to main content


VIDEO: Raspust produžiti do 31. janaura, časovi 30 minutaShutterstock

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je na današnjoj konferenciji za medije da su mjere dale rezultate.

“Brojke koje imamo nijesu zabrinjavajuće, zdravstveni sistem može da odgovori ovim rezultatima koje imamo”, navela je ona.

U narednih sedam dana granice Crne Gore moguće je prelaziti uz ispunjen najmanje jedan od četiri uslova iz EU digitalne potvrde.

„Da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem vakcina i da od dobijanja posljednje doze vakcine nije prošlo duže od šest mjeseci. Dalje, da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan brzi antigenski test ne stariji od 18 sati ili dokaz da je osoba preboljela kovid, odnosno da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od šest mjeseci od pozitivnog PCR ili brzog testa“, rekla je Borovinić-Bojović.

Omogućava se, kako je rekla, rad fitnes centrima i teretanama uz EU digitalnu COVID potvrdu i uslov da se za jednu osobu mora obezbijediti prostor od 10m2.

Takođe, kada je u pitanju nastavak školske godine, on će, kako kaže, ministarka biti produžen.

„Preporuka je da se raspust produži sedam dana, tako da školska godina, umjesto 24. januara počne 31. januara. O ovoj mjeri konačnu odluku donijeće Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. Časovi će trajati pola sata uz obavezno nošenje zaštitnih maski. Ova mjera ostaje na snazi“, kazala je ministarkaKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare