Agencija za elektronske medije

Više priključaka na kraju juna

Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog (TV) programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom, na kraju juna je iznosio 252,4 hiljade, 3,42 odsto više u odnosu na kraj marta, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije (AEM).


Foto: Pixabay

„U poređenju sa brojem priključaka na kraju marta, za period od tri mjeseca, broj korisnika Pay-TV usluga je veći za 8,36 hiljada, odnosno 3,42 odsto“, navodi se u izvještaju AEM-a.

Na kraju juna, ukupan broj priključaka je 29,58 odsto veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na građane je 23,9 odsto veći od broja domaćinstava.

Prosječna cijena osnovnog paketa, u kojem su korisnicima dostupna u prosjeku 104 televizijska kanala, je iznosila 10,75 EUR.

“U odnosu na ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi ovaj vid usluga mjesečno u prosjeku za njih izdvaja 12,36 EUR”, precizirali su iz AEM-a.

U strukturi ponude dopunskih paketa najzastupljeniji su sportski i filmski sadržaji.

Najprodavaniji dopunski paketi na teritoriji Crne Gore su HBO, Pink i Arena.

Iz AEM-a su kazali da tri operatora pružaju mogućnost da korisnici pristupe uslugama posredstvom interneta i putem aplikacija za mobilne terminale.

“Na ovakav način moguć je pristup određenom broju radio i televizijskih programa iz ponude operatora. Uslugu ‘video on demand’ pružaju tri operatora”, navodi se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga