Vlast Rusima blokira imovinu, a ne smije onima koji su pljačkali Crnu Goru 30 godinaFoto: Adria.tv

Interesantno je ipak što ni prošla a ni sadašnja vlast nisu imale dovoljno snage da se izbore sa onima koji su 30 godina krali ovu državu, a čije plodove danas itekako vidimo. Stanovi visokih državnih funkcionera ostaju i dalje netaknuti, kao i njihova imovina, biznisi, nekretnine i tome slično. Od smjene režima 30. avgusta su građani Crne Gore očekivali dosta toga. Pored povlačenja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, ključne stavke su bile i oštra borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, do koje ipak nije došlo.

I dok se političari sa jedne strane međusobno optužuju za nerad i blokadu procesa promjena u sudstvu i tužilaštvu, oni koji su Crnu Goru poharali ipak ostaju netaknuti. Otvoreno se može postaviti i pitanje da li je u pitanju strah, ucjena ili ipak nešto drugo. Ono što je jasno jeste rezultat – kog nema.

Tako i pored brojnih apela na institucije da rade svoj posao, on ipak ostaje nezavršen ili se nečim drugim pokušava zamaskirati svoj nerad u onome za šta je narod Crne Gore glasao a to je borba sa domaćim tajkunima, profiterima i onima koji su „u jad zavili“ ovu državu. To, međutim, nije slučaj, a kao žrtva tog maskiranja je imovina ruskih državljana sa imovinom u Crnoj Gori. Slijedeći sankcije koje je Zapadni svijet preduzeo nad Rusima, Crna Gora donosi ovakve odluke. Ipak, moramo se zapitati, hoće li pravda konačno zakucati na svačija vrata ili će se ipak konstantno primjenjivati princip selektivnosti?Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga