• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Vođena pješačka tura Kotobilj – Tajno brdo povodom 335 godina od Kotobiljske bitke

Orjen

Vođena pješačka tura Kotobilj – Tajno brdo povodom 335 godina od Kotobiljske bitke

Petnaestog septembra navršava se 335 godina od Kotobiljske bitke, događaja koji je dvije nedelje kasnije omogućio oslobođenje Herceg Novog od turske vlasti. Tim povodom, a kao način obilježavanja predstojećih Dana evropske baštine, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena organizuje vođenu pješačku turu kroz hercegnovsko zaleđe, upravo kroz područje tadašnje bitke, koje, osim zanimljive istorijske priče, nudi i neposredni kontakt sa i dalje očuvanom prirodom, te odlične vidike na Boku kotorsku i ulaz u zaliv.
Petnaestog septembra navršava se 335 godina od Kotobiljske bitke, događaja koji je dvije nedelje kasnije omogućio oslobođenje Herceg Novog od turske vlasti. Tim povodom, a kao način obilježavanja predstojećih Dana evropske baštine, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena organizuje vođenu pješačku turu kroz hercegnovsko zaleđe, upravo kroz područje tadašnje bitke, koje, osim zanimljive istorijske priče, nudi i neposredni kontakt sa i dalje očuvanom prirodom, te odlične vidike na Boku kotorsku i ulaz u zaliv.Tema ovogodišnjih Dana evropske baštine je „Održiva baština“, to jest, ukazivanje na potrebu i načine zaštite kulturne baštine Evrope u kontekstu klimatskih promjena i narušavanja životne sredine.
Uslovi učešća na turi: Tura je besplatna, pogodna za širok krug učesnika, uz minimalnu kondiciju, odgovarajuću duboku obuću, te mali ruksak sa vodom i rezervnom odjećom. Učešće je na sopstvenu odgovornost, za djecu na odgovornost roditelja-staraoca. U slučaju kiše, tura se otkazuje.
Tel/viber za dodatne informacije: 069 360 803
Datum: četvrtak, 15. septembar
Start: 16h, Matkovića most (280 m)
Međudestinacije: izvor Zelenac, Kotobiljska šuma i Kotobiljski izvor
Glavna destinacija: Tajno brdo (490 m)
Trajanje ture: oko 2h (sa povratkom do početnog mjesta)
Težina: laka


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga