• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • VOLONTERI AZILA ZA PSE U HERCEG NOVOM UPRILIČILI TRADICIONALNU NOVOGODIŠNJU AKCIJU DARIVANJA I PASA I SKLONIŠTA

VOLONTERI AZILA ZA PSE U HERCEG NOVOM UPRILIČILI TRADICIONALNU NOVOGODIŠNJU AKCIJU DARIVANJA I PASA I SKLONIŠTAFOTO:Ksenija Matović

U azilu su zapljuštali, pokloni, slatki zalogaji i topli zagrljaji.

Slađana Kovačević, volonterka sa stažom dugim 15 godina, zahvalila se građanima na pomoći.

– Uz želju da  godinu obilježi dobro zdravlje i obilje radosti, želim da posebno zahvalim svim sugrađanima koji su se odazvali našem apelu i akciji prikupljanja stare ćebadi za pse. Kao što znate, azil se nalazi u zaleđu grada, a psi su izloženi niskim temperaturama. Ovako, uz sijeno koje smo platili, dopremili i rasporedili, našim šapicama biće unekoliko toplije. Volonteri su međusobno skupili novac i nabavili vreće granula, pa će naši ljubimci biti sitiji, kazala je Kovačević.

Ipak, druženje sa psima, prekinuo je radnik skloništa, koji je saopštio volonterima, da ubuduće ne mogu dolaziti nenajavljeno, da se u azilu mogu zadržati do 13 časova, te da im je  zabranjeno svako fotografisanje pasa i skloništa.

Podsjećemo, da volonteri o svom trošku, svakog vikenda odlaze u azil, čiste prostor gde borave psi, peru ćebad posebnim aparatom i stavljaju je na sušenje, hrane pse i šetaju ih.

Tokom godine, osim već rečenog, nabavljaju lijekove i higijenska sredstva za pse i organizuju akcije udomljavanja štenaca.

U azilu trenutno boravi oko 100 pasa.

hrna za pse i ćebadKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga