Kotor

Za svako novorođenče u Kotoru od Opštine 450 eura

Roditelji beba rođenih u opštini Kotor dobijaće ubuduće jednokratnu naknadu, kao vid podrške, u iznosu od 450 eura. Tu odluku usvojili su odbornici Skupštine opštine Kotor na današnjem, 15. zasjedanju.
Roditelji beba rođenih u opštini Kotor dobijaće ubuduće jednokratnu naknadu, kao vid podrške, u iznosu od 450 eura. Tu odluku usvojili su odbornici Skupštine opštine Kotor na današnjem, 15. zasjedanju.Do sada, naknada za novorođenu djecu iznosila je 150 eura, na osnovu odluke donesene u decembru 2019. godine.

Pravo na naknadu imao je jedan od roditelja, usvojilac, staratelj ili hranitelj koji ima prijavljeno prebivalište ili odobreno stalno nastanjenje na teritoriji opštine Kotor, pod uslovom da to pravo nije ostvario u nekoj drugoj opštini na teritoriji Crne Gore.

Opština Kotor je, inače, jedna od opština u kojoj je u 2020. godini zabilježen negativan prirodni priraštaj, te će roditeljima djece rođene tokom ove godine biti, prema najavama, isplaćena i dodatna naknada u iznosu od 1000 eura.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services