• Početak
  • Vijesti
  • Društvo
  • Zaposleni hotelske grupe Mamula Island uspješno završili obuke na Pomorskom fakultetu u Kotoru

Uspješno završene obuke

Zaposleni hotelske grupe Mamula Island uspješno završili obuke na Pomorskom fakultetu u Kotoru

Ukupno jedaneaest zaposlenih hotelske grupe Mamula Island uspješno je završilo obuku iz oblasti sigurnosti na moru, protivpožarne zaštite i prve pomoći u Centru za obuku pomoraca Pomorskog fakulteta Kotor.
Ukupno jedaneaest zaposlenih hotelske grupe Mamula Island uspješno je završilo obuku iz oblasti sigurnosti na moru, protivpožarne zaštite i prve pomoći u Centru za obuku pomoraca Pomorskog fakulteta Kotor.Kako je za Radio Kotor kazao glavni menadžer obezbjeđenja, savjetnik za sekjuriti poslove Zoran Vučinović, Mamula Island je kao društveno odgovorna kompanija prepoznala značaj bezbjednosne kulture i odlučila da svoje zaposlene edukuje iz oblasti sigurnosti na moru, protivpožarne zaštite i  prve pomoć.

,,  S obzirom da smo mi specifična destinacija, da radimo na ostrvu i imamo veliki broj operacija na moru, kao što je odlazak i dolazak gostiju i zaposlenih, menadžment naše kompanije je prepoznao potrebu da se dio zaposlenih adekvatno obuči u standardima “safety and security poslova”, koji su vezani za pomorstvo. Nismo imali dilemu u odabiru Pomorskog fakulteta kao  najeminentnije i najpoznatije institucije koja je sertifikovana za obavljanje obuka. Menadžment Pomorskog fakulteta je oblikovao tri modula u kojima smo imali obuke u trajanju od dvije sedmice, gdje smo teorijski i praktično usvojili znanja iz oblasti sigurnosti na moru, protivpožarne zaštite i prve pomoći. Obuka je specifična ali veoma značajna i korisna, tako da će nakon ove grupe od jedanaest članova, naredna biti brojnija. Naša kompanija prepoznala je značaj da unaprijedi standarde i obučenost svih zaposlenih“- kazao je Vučinović za Radio Kotor.

Dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Špiro Ivošević je istakao da ova naučno-obrazovna ustanova u posljednjih pet godina intezivno radi na povezivanju sa pomorskom privredom.

,, Saradnja sa kompanijom Mamula Island je izuzetno značajna i nastojimo da ostvarimo saradnju u dijelu edukacije i podizanja kompetencija zaposlenih u okviru hotelskog kompleksa, koji je zbog specifičnosti lokacije vezan za pomorsku privredu“- objašnjava Ivošević za Radio Kotor.

On dodaje da zaposleni na  Pomorskom fakultetu nastoje da prošire aktivnosti, kada je u pitanju saradnja sa pomorskom privredom.

,,  U budućnosti, saradnja sa privrednim subjektima našim studentima će obezbjediti praksu i alternativu za zapošljavnje na kopnu, a profesorima povezivanje sa specifičnim djelatnostima. Iako su tri osnovna studijska programa pomorskog fakulteta uglavnom fokusirana na zaposlenje na brodu i međunarodno tržište, saradnjom sa brojnim privrednim subjektima, nudimo  našim studentima mogućnost traženja zaposlenja i na kopnu“- dodaje Ivošević.

Rukovodteljka Centra za obuku pomoraca prof. dr Tatijana Dlabač, kazala je da se sve obuke izvode prema Pravilniku o vrstama zvanja i ovlašćenja, uslovima za sticanje zvanja i izdavanje ovlašćenja za članove posada broda.

,, Obuke za prvu grupu zaposlenih hotelske grupe Mamula Island smo realizovali od 5. do 20. decembra 2022. Godine. Zaposleni ove kompanije uspješno su završili obuke koje se odnose na oblast sigurnosti na moru, protivpožarne zaštite i prve pomoć. Svaka od obuka ima teorijski i praktični dio i kroz izuzetno dobru interakciju sa kandidatima instruktori su završili uspješno planirani program. Praktični dio nastave vezane za protivpožarnu zaštitu je obavljen u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja Opštine Kotor,sa kojom Pomorski fakultet ima višegodišnu, izuzetno dobru saradnju.

Za praktični dio vježbi iz prve pomoći korišćene su “fantom lutke” koje su dio opreme Gimnazije Kotor, koja u sklopu svojeg rada ima i odjeljenje medicinske struke. Ovom prilikom se zahvaljujemo kolektivima Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor i Gimnazije Kotor na saradnji. Organizovanim obukama su zadovoljni i polazanici instruktori. Značaj ovih obuka je važan ne samo za buduće pomorce već i za sve one koji su vezani svojim poslovima i aktivnostima za more” – zaključila je Dlabač.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services