Zatvaranje lokala ce imati katastrofalne posljedice na ugostitelje i zaposleneFoto: AFP/Savo Prelević

NVO „Ugostitelji Crne Gore“ neprijatno je iznenađeno mogucnošću da bi Vlada svega nekoliko dana uoči Nove godine mogla da donese odluku o zatvranju ugostiteljskih objekata. Ugostitelji su sada, kažu, u neprijatnoj i neizvjesnoj situaciji jer su gotovo svi prodali aranžmane za doček.

„Zatvranje lokala tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika je udar sve nas koji hranimo porodice od ovog hljeba, a koje ce za posljedicu imati gomilanje gubitaka, ali i smanjenje u punjenju budžete države. Svi smo obezbijedili i određene zalihe hrane koja će, po svemu sudeći, propasti pa se pitamo ko ce nam nadomjestiti štetu. Razočarani smo i sto nadležni ni ovog puta nijesu imali sluha za nas, pa je i ovog puta izostao dijalog sa ugostiteljima, kao i mnogo puta do sada“, navodi se u saopštenju.

Ugostitelji su sigurni da bi kroz zajedničke razgovore mogli doći do kompromisa u interesu svih, umjesto što ih, kako kažu, vlasti ponovo diskriminiše.

„Svjesni smo da je zdravlje na prvom mjestu, ali moramo napomenuti da niko ne može sebi dozvoliti luksuz da ne radi dvije sedmice, jer ce ovo za mnoge biti veliki udar, zbog čega ce morati da zatvore lokale i otpuštaju radnike. Apelujemo na Vladu da ne dozvoli zatvaranje ugostiteljskih objekata tokom praznika, ali i na nadležne da sankcionišu sve naše kolege koje ne poštuju mjere koje su na snazi, jer je povoljna epidemioloska situacija u interesu svih. Tokom praznika očekujemo veće promete, što znači i veće prihode po osnovu poreza koji se slivaju u državnu kasu od koje se finansira državna administracija, a zatvranje će imati katastrofalne posljedice i za nas i za državu. Jos jednom pozivamo nadležne da preispitaju ovu odluku prije nego što načine katastrofalnu štetu i nama i njima“, zaključuju iz ovog Udruženja.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga