Kotor

Zbog hladnog vremena manji broj kupaca i prodavaca na pijaci u Kotoru

Hladno vrijeme, kiša i vjetar, jutros su uslovili manji broj prodavaca na gradskoj pijaci Kotor, ali i značajno manji broj kupaca. Raznovrsna je ponuda proizvoda, a cijene nisu povećane u odnosu na proteklu sedmicu.
Hladno vrijeme, kiša i vjetar, jutros su uslovili manji broj prodavaca na gradskoj pijaci Kotor, ali i značajno manji broj kupaca. Raznovrsna je ponuda proizvoda, a cijene nisu povećane u odnosu na proteklu sedmicu.Ove subote, na pazarni dan, ponuda proizvoda je ipak bogata, dok je svježe ribe bilo u ponudi samo na jednoj tezgi.
Naši malobrojni sugrađani, koji su danas došli da pazare na markatu, kako su nam kazali prodavci, najviše kupuju  povrće i mliječne proizvode.

“ Slabo danas ima ljudi. Mi smo, inače, jedva došli iz Grblja do kotorske pijace, jer je jutros duvao jak vjetar, a padao je grad“ – požalila nam se gospođa koja je na svojoj tezgi, između ostalog, nudila maslinovo ulje po cijeni od 15 eura za litar, domaće sokove: od drenjine, šipka i nane, po 6, a čvarke po 10 eura.

Inače, kada su u pitanju cijene ostalih proizvoda, kilogram domaćeg krompira prodaje se za 1,5 eura, mrkva je 1, paradajz 3, paprika od 2,5 do 4 eura.
Vezica žućenice košta 1 euro, peršuna 0,50.
Kilogram brokolija je 5 eura, raštan i blitva prodaju se za 3, kupus 1,5, reckava salata je 4, lisnata 3, crni luk košta 2 eura, koliko i pomorandže i limun.
Kilogram pečurki košta 2,5 eura, maslina 8, domaća mast je 15 eura, kisela ljuta paprika u tegli 5.
Što se tiče mliječnih proizvoda, sir se prodaje po cijeni od 6 do 10 eura, koliko košta mladi, kajmak je 15 eura.
Cijene sježe ribe po kilogramu su: brancin i orada 8 do 10 eura, pastrmka je 6, luc i barbun od 10 do 12, list 25 euraKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga