Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju

Zemljotres kod Podgorice

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je u 17 časova i 15 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 4 km jugoistočno od Botuna. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 3.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III-IV stepena Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 25 km.
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je u 17 časova i 15 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 4 km jugoistočno od Botuna. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 3.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III-IV stepena Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 25 km.Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

Položaj epicentra ovog zemljotresa sa izoseistama (zonama istog intenziteta) za slučaj čvrste stijene u podlozi, prikazan je na karti.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga