On očekuje da ćemo do kraja mjeseca dobiti nove trajekte

Abazović: Trajekt će nas koštati nula

Premijer Dritan Abazović kazao je da će Crnu Goru novi trajekt koštati nula, jer biznis koji donosi desetine miliona EUR godišnje košta ništa u odnosu na ono što je ostvarenje.
Premijer Dritan Abazović kazao je da će Crnu Goru novi trajekt koštati nula, jer biznis koji donosi desetine miliona EUR godišnje košta ništa u odnosu na ono što je ostvarenje.Abazović je na pitanje da prokomentariše cijenu trajekta koji je nabavljen u Hrvatskoj, kao i to što ne može da pristane ni u Kamenarima, ni u Lepetanima, odgovorio da je sve što se saopštava netačno.

“Nas će trajekt da košta ništa – nula. Zato što biznis koji vam donosi desetine miliona EUR godišnje košta ništa u odnosu na ono što je ostvarenje. Država će u narednim godinama prihodovati ogromna sredstva od trajektne linije Kamenari – Lepetane”, rekao je Abazović novinarima nakon polaganja kamena temeljca za gradnju četiri nova objekta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Trajekt Prizna, stigao je prošle sedmice u Boku kotorsku i usidren je u Zelenici.

Abazović je saopštio da ne zna tačnu cifru, konstatujući da nam je trajekt potreban i da to nijesu “nikakvi novci”, jer onaj jeftniji može sam sebe da isplati samo u toku ljetnjih mjeseci.

On tvrdi da je sve što država sada bude investirala, samo početni trošak, koji će se vrlo brzo nadomjestiti.

“Nakon toga će novac moći da se upotrebljava vjerovatno za druge investicije, u svakom slučaju u korist građana”, poručio je Abazović.

On očekuje da ćemo do kraja mjeseca dobiti nove trajekte.

“Već smo selektovali nekoliko novih, funkcionalnih, trajekata, koji treba da dođu. Nakon što se linija u potpunosti dovede do jednog zadovoljavjućeg nivoa, onda će početi i naplata”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, u trenutku kada bude počela naplata, Morsko dobro će imati obavezu da sedmično izvještava građane koliko su ostvareni prihodi.

“Na taj način će sva propaganda Pomorskog saobraćaja i ljudi koji žele da im pomognu, biti uništena”, zaključio je Abazović.Komentari

3 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

A hoćeš li vratiti narodu i plažu Markov rt koju si mu je oteo.Javno porodično kupalište dao si hotelu a narodu zabranio kupanje.
Toliko,što lažinjaš ,da misliš o narodu.

ako nas kosta 0eura, mozes li mi nabaviti jedan da gajim pilice i snabdjevam HN pijacu. Provalio si anti-trzisni mehanizam. Ja kao mr ecc sam fasciniran tvojim izumom. Ocekujem da si stigao na mjesec bez ikakvog pogonskog goriva. CG ce biti poznata po pronalascima van pamjeti svih civilizovanih naroda. Bora Corba: ‚‚Kako je lepo biti glup‚‚‚‚Volim i ja Vas‚‚ i mnoge druge…

Sa sjevera su češljasto građeni prilazi na primoje: Trebinje-Meljine, Nikšić-Strp, Cetinje-Budva, Podgorica-Petrovac i -Spić. Povezani catarom i kotorskim uskim grlom. Repububčkim regionalnim planom ozakonjena je ovdašnja dionica Brze saobračajnice Ploče-Skadar – preko mosta verige – a taj most je i tehnički projektovan nazad dvije decenije. Hrvati su sagradili Pelješki most i predviđaju prdodužetak do Ćilipa. Abazović sada predlaže most na Bojani. A ovamo ni catara ne valja..


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services