OD APRILA DO SEPTEMBRA OBAVLJENO PREKO 300 LETOVA

Air Montenegro: Čarter-linije otvorile nova tržišta

Čarter-linije nacionalnog avio-prevoznika su tokom ove godine ostvarile značajne rezultate i time u velikoj mjeri uticale na otvaranje novih tržišta, kao i na produžetak sezone, saopšteno je iz Air Montenegra.
Čarter-linije nacionalnog avio-prevoznika su tokom ove godine ostvarile značajne rezultate i time u velikoj mjeri uticale na otvaranje novih tržišta, kao i na produžetak sezone, saopšteno je iz Air Montenegra.U periodu od aprila do septembra obavljeno je preko 300 letova ka: Tel Avivu, Katovicama, Jerevanu, Bratislavi, Kairu, kao i ostalim destinacijama, dok se očekuje se da će ukupno do kraja oktobra samo u okviru čarter-letova, Air Montenegro prevesti skoro 50.000 putnika.

Vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegra, Dragana Frantov Nikolić poručuje da brojke jasno pokazuju koliko je bilo važno da se Crna Gora poveže sa novim tržištima.

“Air Montenegro se u izazovnom periodu za avio-industriju brzo prilagođava novim okolnostima i usmjerava  na nova tržišta. Proširivanje flote i iznajmljivanje aviona sa 180 sjedišta je stvorilo uslove da budemo konkurentniji sa ponudama tako da su letovi gotovo maksimalno popunjeni. Planiramo veliki broj čartera za septembar i oktobar čime smo uticali i na produžetak turističke sezone, a posebno zadovoljstvo nam je što smo u saradnji sa partnerima uspjeli da i van perioda visoke sezone predstavimo Crnu Goru kao atraktivnu destinaciju“, navodi Frantov Nikolić.

Kako poručuje, u toku su pripreme za narednu sezonu kako bi, pored postojećih, nacionalni avio-prevoznik Crnu Goru povezao i sa većim brojem novih destinacija i važnim emitivnim tržištima.

“Ukoliko se finalizuju svi započeti pregovori oko realizacije letova, imaćemo potrebu za najam dva velika aviona za narednu ljetnju sezonu”, kazala je Frantov Nikolić.

Računajući i redovne i čarter-linije, Air Montenegro je saobraćao na 16 destinacija i od januara ove godine do sada prevezao ukupno više od 250.000 putnika.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services