• Početak
  • Vijesti
  • Ekonomija
  • Air Montenegro: Uspjeli smo da Crnu Goru povežemo sa 16 različitih destinacija i otvorimo nova tržišta

„NAKON SAMO GODINU OD PRVOG LETA“

Air Montenegro: Uspjeli smo da Crnu Goru povežemo sa 16 različitih destinacija i otvorimo nova tržišta

Air Montenegro, nastao u periodu pandemije i velikih problema u avio-industriji, nakon samo godinu od prvog leta uspio je da, i pored brojnih izazova, poveže Crnu Goru sa 16 različitih destinacija i otvori nova tržišta, saopšteno je iz te kompanije.
Air Montenegro, nastao u periodu pandemije i velikih problema u avio-industriji, nakon samo godinu od prvog leta uspio je da, i pored brojnih izazova, poveže Crnu Goru sa 16 različitih destinacija i otvori nova tržišta, saopšteno je iz te kompanije.


Foto: Air Montenegro

“Izostanak turista sa tradicionalnih tržišta na koje se većinom oslanjala crnogorska turistička privreda i kompleksna geopolitička situacija pokazali su da je potrebna diversifikacija tržišta, što je i jedan od ciljeva crnogorske nacionalne avio-kompanije. Od 16 različitih gradova, dva su iz regiona i to Banja Luka i Beograd dok su ostale linije: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Prag, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Bratislava i Kairo…među kojima su i redovne čarter-linije koje su imale značajan pozitivan efekat na turističku sezonu”, istakli su u saopštenju.

Za manje od godinu, uprkos, navode i zAir Montenegra, izazovnim uslovima na globalnom nivou, uspjeli su da otvore “nova tržišta, utrostručimo broj destinacija, povećamo broj frekvencija na nekim postojećim rutama”.

“Sve to govori o važnosti nacionalne avio-kompanije za državu i njenu ekonomiju, građane i turiste, kako tokom najfrekventnijih ljetnjih mjeseci, tako i tokom cijele godine. Drago nam je da javnost, hotelijeri i predstavnici turističke privrede prepoznaju važan doprinos i ulogu koji ima nacionalna avio-kompanija u ukupnoj privredi i da je neophodan kontinuitet u saradnji i komunikaciji, koji Air Montenegro nastoji da dodatno ojača i unaprijedi u svim segmentima poslovanja, na opštu dobrobit svih građana, privrede i partnera”, naglasili su u saopštenju.

U cilju zajedničke promocije turističke ponude, realizovani su, podsjetili su, različliti projekti i aktivnosti u saradnji sa NTO, lokalnim turističkim organizacijama i hotelijerima među kojima: brojna učešća na sajmovima u inostranstvu, boravak turoperatora i predstavnika medija iz Češke, Turske, kao i iz drugih zemalja.

“Zakupom trećeg aviona, tipa Airbus A320 sa 180 sjedista pokrenuli smo brojne čartere i otvorili nove linije ka destinacijama koje crnogorska nacionalna avio-kompanija planira da razvija i u narednim godinama. Veliki broj redovnih čarter-linija planiran do kraja oktobra, čime želimo da doprinesemo dužem trajanju sezone”, navode iz Air Montenegra.

Prema njihovim riječima, iIntenzivno rade na pripremama za sljedeću sezonu i već sada, kažu, imaju veliki broj zahtjeva koji će iziskivati i proširenje flote.

“Na taj način ćemo omogućiti dolazak većeg broja turista i otvaranje novih tržišta i u narednim godinama što će imati pozitivan uticaj na dugoročni razvoj turističke privrede”, dodali su.

Za sve ove aspekte neophodno je, ocjenjuju u to kompaniji, strateško planiranje na državnom nivou, “sinhronizovana saradnja sa Aerodromima Crne Gore, insititucijama, nadležnim ministarstvima i turističkom privredom koje će, u konačnom, uticati da, umjesto sadašnjih par mjeseci, turistička sezona traje znatno duže”.

“Air Montenegro, kao crnogorska nacionalna avio-kompanija će nastaviti da aktivno učestvuje u strateškom planiranju na državnom nivou i aktivnostima privrede kako bi doprinijeli ostvarenju zajedničkog cilja- pozicioniranju Crne Gore kao atraktivne destinacije tokom cijele godine”, zaključuju u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga