Skip to main content


Bahatost po džepu Novljana: TO Herceg Novi odlučila da časti sve radnike i 13. platuIlustracija

Dok se priča o krizi izazvanoj korona virusom i neophodnoj štednji na svim poljima, dok mnogi građani Herceg Novog jedva sastavljaju kraj sa krajem, nekome je pala na pamet ideja da novac istih tih građana usmjeri na 13. platu za sve zaposlene u Turističkoj organizaciji.

I to nije mali broj zaposlenih.

Prema informacijama portala Jadran Novi, Turistička organizacija Herceg Novi broji više od 50 zaposlenih. Uz to ima i budžet od preko 1,5 miliona eura. O uspjehu TO da i ne govorimo jer sa više od 50 zaposlenih, u najmanju ruku se morao očekivati rezultat koji postiže Budva, koja sa istim brojem radnika u turističkoj organizaciji mnogo više čini na promociji grada i privlačenju turista. Brojke to jasno govore.

Bar se takođe može pohvaliti sa boljim uspjehom koji ostvaruje i to sa upola manje zaposlenih u Turističkoj organizaciji.

Ako poredimo TO Herceg Novi sa recimo Trebinjem, koje iz godine u godinu postaje centar turizma Republike Srpske, neminovno je za očekivati da u našem gradu bude daleko više turista. Turistička organizacija Trebinje ima 16 zaposlenih i budžet tri puta manji od kolega iz Herceg Novog. I sa takvim budžetom bilježe odlične rezultate.

Ali oni olako ne troše novac građana i ne nikako na 13. platu.

Opština Herceg Novi je pokazala humanost kada je novac za doček preusmjerila onima kojima je potrebniji, ali njihova Turistička organizacija je pokazala bahatost, čašćavajući sebe novcem sugrađana, koji najviše doprinose punjenju lokalnog budžeta.

O ovoj odluci najbolje neka sude Novljani, jer upravo je njihovim novcem, koji sve teže i teže zarađuju, neko odlučio da nagradi više od 50 osoba.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci