RADOŠEVIĆ

CEDIS povukao zahtjev za povećanje cijena

Predsjednik Odbora direktora CEDIS Rajko Radošević kazao je da je odbor odluku da se povuče Zahtjev za utvrđivanje regulatorno dozvoljenog prihoda i cijena za korišćenje distributivnog sistema električne energije za period od 2023. do 2025. godine. On je istakao da je Odbor direktora EPCG izrazio namjeru da, na zakonom propisan način, izvrši finansijsku konsolidaciju CEDIS-a.
Predsjednik Odbora direktora CEDIS Rajko Radošević kazao je da je odbor odluku da se povuče Zahtjev za utvrđivanje regulatorno dozvoljenog prihoda i cijena za korišćenje distributivnog sistema električne energije za period od 2023. do 2025. godine. On je istakao da je Odbor direktora EPCG izrazio namjeru da, na zakonom propisan način, izvrši finansijsku konsolidaciju CEDIS-a.Nakon razmatranja danas pristigle Informacije o mjerama zaštite javnog interesa i Pisma o namjeri, dostavljenih od Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, Odbor direktora CEDIS-a je donio Odluku da se povuče Zahtjev za utvrđivanje regulatorno dozvoljenog prihoda i cijena za korišćenje distributivnog sistema električne energije za period od 2023. do 2025. godine, a koji je 31. avgusta tekuće godine upućen Regulatornoj agenciji za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti“, navodi se u saopštenju.

Radošević navodi da je Odbor direktora EPCG izrazio namjeru da, na zakonom propisan način, izvrši finansijsku konsolidaciju CEDIS-a.

„Naime, u potpunosti uvažavajući zakonski princip nezavisnosti organa upravljanja CEDIS-a, Odbor direktora EPCG je nakon brižljive analize cjelokupne situacije izrazio namjeru da, na zakonom propisan način, izvrši finansijsku konsolidaciju CEDIS-a kao nacionalnog operatora distributivnog sistema“, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi Odbor direktora EPCG se obavezao da će do 15. decembra tekuće godine odabrati optimalne zakonske modele za finansijsku konsolidaciju CEDIS-a.

„U tom smislu Odbor direktora EPCG se obavezao da će do 15. decembra tekuće godine, nakon sprovođenja svih zakonskih i internih procedura odabrati optimalne zakonske modele za finansijsku konsolidaciju CEDIS-a. Dakle, u toku je razmatranje optimalnih modela u cilju finansijske konsolidacije CEDIS-a sve dok stanje na tržištu energenata bude ugrožavalo likvidnost kompanije“, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su uvjereni da ova odluka predstavlja optimalan balans interesa u uslovima nezapamćene, globalne krize na tržištu energenata.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga