Evidentirane 54 prijaveFOTO: budiodgovoran.me

Najveći broj pritužbi odnosio se na neizdavanje fiskalnih računa. Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju pekara As i Orex, poslastičarnica Delicia i neimenovana kafana u Podgorici, pekara Cani 2 u Budvi, kafić Radio 2B u Herceg Novom, restoran Kontakt na Žanjicama, Vela beach, Bova beach bar, Top dom, Grill picerija, restoran Cvijo i Malibu, apartmani Lara, poslastičarnica Slatki, Karuba, frizerski salon Unicut, cvjećara Iris, apartmani Royal Azura Dena i štandovi u Baru, Barbosa beach bar, plaža Liman 1, prodavnica kolača Minjon i restoran Mili u Ulcinju.

Fiskalne račune, kako je navedeno, ne izdaju ni plaža Waikiki u Tivtu, restoran Nex u Čanju, plažni bar Sutomore, poslastičarnica Iskra u Danilovgradu, lokal Oktobarfest u Nikšiću, Gradska pivnica i Chill bar u Mojkovcu, restoran Ognjište u Rožajama, prodavnica zdrave hrane u Kolašinu, Vinska kuća na Cetinju i autoprevoznik Stanišić iz Pljevalja.

Evidentirane su i pritužbe da Opština Berane daje ugovore o djelu za sistematizovana radna mjesta, Pansion za pse u Podgorici nelegalno obavlja djelatnost, a aparati za igranje u Herceg Novom rade na crno.

Građani su se žalili i da hotel Budva u istoimenom gradu radi na crno, zaposleni u taksiju Maestro iz Herceg Novog primaju zarade na ruke, cijene proizvoda u prodavnici Idea u Pljevljima nijesu iste na policama i kasi, dok u Herceg Novom nijesu dobro navedene.

Evidentirane su i pritužbe da prevoznik Lalatović travel iz Budve ne poštuje epidemiološke mjere, plaža Utjeha nelegalno naplaćuje parking, roba u kineskim buticima u Baru nema deklaraciju, dok su u restoranu 100 manira u Podgorici cijene različite u meniju i na računu.

Građani su se žalili na nepropisno parkiranje, ostavljanje različitih prevoznih sredstava u ulazu zgrade, nehigijenske uslove na plaži Trsteno, kao i da Naš diskont i HDL Laković u Podgorici rade prekovremeno.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga