Skip to main content


Hitno naći rješenje za Institut u Igalu

Zaposleni u Institutu “Dr Simo Milošević” u Igalu, zajedno s predstavnicima Unije slobodnih sindikata, su upravo na Praznik rada organizovali su protestnu šetnju i ponovo zatražili od Vlade da hitno pomogne toj zdravstvenoj ustanovi, jer zaposleni nijesu primili plate od početka godine.
Zaposleni u Institutu “Dr Simo Milošević” u Igalu, zajedno s predstavnicima Unije slobodnih sindikata, su upravo na Praznik rada organizovali su protestnu šetnju i ponovo zatražili od Vlade da hitno pomogne toj zdravstvenoj ustanovi, jer zaposleni nijesu primili plate od početka godine.Prvomajskom protestu pridružili su se i drugi sindikati i brojni građani.

Generalni sekretar te radničke asocijacije, Srđa Keković, kazao je da se danas u Crnoj Gori, nakon 137 godina, nije odmaklo dalje u ostvarivanju radničkih prava, jer je država privatizovala i što je morala i što nije, prenosi Novski portal.

Od Vlade i Skupštine se traži hitno donošenje zakona kojima će se građanima garantovati da neki privredni subjekti, zbog budućih generacija, ne mogu biti privatizovani, a da pri tom država nema akcije.

“Nećemo dati aerodrom, Luku, Plantaže, Elektroprivredu, Vodovod, komunalna preduzeća. Nećemo dati ni Institut “Simo Milošević”. Institut je brend Crne Gore širom svijeta. Vlada mora da nađe novac da bi se investiralo u ovaj dragulj”, poručio je Keković.

On je dodao da su razni kapitalni projekti odnijeli stotine miliona EUR iz džepova građana u nečije privatne.

“Pale su brojne garancije. Krajnje je vrijeme da se dozovemo pameti. Poručujemo političkoj eliti, morate investirati u Institut. To su sitne pare u odnosu na one koje se prosipaju“, istakao je Keković, tražeći odgovornost na svim nivoima i da se počne odgovarati ličnom imovinom.

Predsjednik Sinidikata zdravstva, Vladimir Pavićević, kazao da crnogorski zdravstveni sistem ima problema kapacitetima, te da se u cilju poboljšavanja zdravstvene usluge transformišu opšte bolnice, grade klinike..

“Sve to što se radi nije ni 20. dio Instituta Simo Milošević u Igalu”, istakao je Pavićević.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci