UP

Izdali više od 20 prekršajnih naloga u iznosu od 13,15 hiljada EUR

 Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove (UIP) u Ulcinju i Cetinju izdale su tokom prethodnih nekoliko dana preko 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 13,15 hiljada EUR.
 Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove (UIP) u Ulcinju i Cetinju izdale su tokom prethodnih nekoliko dana preko 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 13,15 hiljada EUR.


Foto: Pixabay

Iz UIP-a je saopšteno da su tokom prethodnih nekoliko dana udruženim akcijskim kontrolama inspekcija rada, sanitarna i turistička inspekcija kontrolisale ugostiteljske objekate na teritoriji opštine Ulcinj, kao i Prijestonice Cetinje.

“Sanitarna inspekcija je u Ulcinju izdala osam prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od pet hiljada EUR, inspekcija rada tri prekršajna naloga u iznosu od 1,35 hiljada EUR, dok je turistička inspekcija izdala dva prekršajna naloga u iznosu od 900 EUR. Podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, dok je u jednom slučaju subjektu nadzora ukazano na otklanjanje nepravilnosti”, navodi se u saopštenju.

U Prijestonici Cetinje inspekcija rada je izdala jedan prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 1,1 hiljada EUR i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

“Sanitarna inspekcija je izdala šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 4,2 hiljade EUR, dok je turistička inspekcija izdala jedan prekršajni nalog u iznosu od 600 EUR”, rekli su iz UIP-a.

Utvrđene nepravilnosti su se odnosile velikim dijelom na konzumiranje duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, neoglašavanje slobodnog radnog mjesta, neisticanje cjenovnika u ugostiteljskim objektima, reklamiranje vrste i kategorije suprotno rješenju o obavljanju ugostieljske djelatnosti kao i na neposjedovanje uredno ovjerenih sanitarnih knjižica.

Uprava za inspekcijske poslove će, kako je najavljeno, i u narednom periodu organizovati akcije pojačanog nadzora u svim opštinama širom Crne Gore i na taj način učiniti sve da stane na kraj nelegalnom poslovanju kada je u pitanju rad privrednih subjekata.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga