Jadransko-jonski autoput strateški cilj VladeFoto: Gov.me / B. Ćupić

Izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je jedan od strateških projekata Vlade Crne Gore, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, tokom sastanka sa generalnim menadžerom kompanije Bechtel Endrjuom Patersonom, a povodom strateške saradnje naše zemlje s tom kompanijom.

„Nastojimo da ubrzanim koracima uđemo u realizaciju tog projekta“, saopštio je Spajić.

Na sastanku je dogovoreno strateško sveobuhvatno partnerstvo u razvijanju putne, željezničke, avijacijske, lučke, poljoprivredne, prosvjetne i odbrambene infrastrukture.

“Studija i izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je prvi projekat, kao prvi primjer infrastrukture izgrađene po svim EU i NATO standardima. U narednim sedmicama, premijer Zdravko Krivokapić i izvršni direktor Bechtela potpisaće Memorandum o razumijevanju kojim će započeti formalizacija svih dogovora i specificirati planirane investicije”, naveo je Spajić, prenosi RTCG.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će upravljati dijalogom kroz strukturni i finansijski dio, dok će, kako je saopšteno, ostala ministarstva voditi projekte iz sektorske perspektive.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services