Mandić: Spriječili smo zaduženje od 1,4 milijarde eura, ne odustajemo od amandmanaDF

– Milijardu i 400 miliona eura koje je planirala Vlada Zdrvka Krivokapića da u narednoj godini zaduži građane Crne Gore je polovina od one sume u kojoj su vlade Demokratske partije socijalista (DPS) od 2006. do 2020. godine zaduživale Crnu Goru. Kao odgovorni ljudi, nijesmo dozvolili, i kolege iz parlamentarne većine su to zajedno sa nama podržali, da dođe do ovog zaduženja i da rizikujemo opstanak ove zemlje i da se uruši sve što su gradile, ne samo naše, nego i generacije prije nas. Dakle, jedna dobra, važna vijest za sve u Crnoj Gori – danas je odnijeta jedna velika pobjeda koja će omogućiti građanima Crne Gore da mogu bezbrižno da spavaju i da ne razmišljaju šta će biti za nekoliko mjeseci ili godinu dana – istakao je Mandić na konferenciji za medije.

Mandić je rekao danas imaju priliku da na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet i na skupštinskom zasijedanju pronađu načina da kroz kvalitetne amandmane koje predlaže parlamentarna većina usmjere sredstva onima kojima su najpotrebnija.

– DF neće odustati od amandmana koje su predložili naši poslanici i u onim rashodnim stranama i zaduženjima koje planira Vlada pronaći dovoljno prostora da pred crnogorskom javnošću pokažemo da može da se obezbijedi ono što mi predlažemo na uštrb nekih elemenata za koje procjenjujemo da u ovom trenutnu nijesu bitni i važni za građane Crne Gore – naglasio je Mandić.

Ostaviće, kako je rekao, dovoljno prostora kolegama iz parlamentarne većina da i oni mogu svoje amandmane predložiti da prođu u Skupštini.

Takođe, Mandić je napomenuo istakao da Skupština ima ekskluzivno pravo da odlučuje o budžetu države, odnosno trošenju narodnog novca.

– Zašto bi predstavnici naroda predali bilo kome drugome pravo da narodni novac neko u svom kabinetu sa saradnicima, možda čak i interesnim strukturama, podesi onako kako njemu najviše odgovara. Insistiraćemo i tražiti da se svaki predloženi amandman usvoji – rekao je Mandić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services