Skip to main content


povećala se penzija

Minimalna penzija od danas 253 eura, počinje isplata

Minimalna penzija od danas iznosi 253 eura, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i dodao da isplata počinje danas.
Minimalna penzija od danas iznosi 253 eura, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i dodao da isplata počinje danas.


Foto: Ilustracija

„Lijepe vijesti za sve penzionere iz Vlade Crne Gore. Prošle godine je minimalna penzija bila 147 eura, a od danas počinje isplata uvećane minimalne penzije koja sada iznosi 253 eura“, istakao je Abazović povodom povećanja minimalne penzije.

Premijer je kazao da su, u kratkom vremenskom periodu, uz pomoć rebalansa i svih onih koji su podržali taj predlog, omogućili da u ovim teškim vremenima penzioneri ipak dobiju značajno veće naknade nego što je to bilo u prethodnom periodu.

„Vjerujemo, da ćemo dobrim radom i zalaganjem uspjeti da i ostale penzije u narednim godinama povećamo i pomognemo, naročito u ovim kriznim vremenima da prevladate tešku finansijsku situaciju“, kazao je Abazović u obraćanju penzionerima.

Premijer je naveo da Vlada misli na generacije građana koje su gradile i stvarale Crnu Goru i da se mora učinjeti sve da im se odužimo na najbolji mogući način.

„Nadam se da ćemo uskoro saopštiti još neke lijepe vijesti o vama zato što namjeravamo da kroz jednokratnu pomoć takođe olakšamo vašu finansijsku situaciju. Želim vam dobro zdravlje i da penzije trošite na najbolji mogući način“, zaključio je Abazović.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prica se da bi dobio ovu povisnicu na minimalnu penziju moras da ispunis sledece uslove,
godine starosti 65 i radnog stanza 40 godina. Daliko zna jeli ovo tacno


Povezani članci