Morsko dobro za Jadran Novi: Više od 20 investicija za HN
Menadžment JP Morsko dobro nedavno je saopštio da se će, fokusirajući se na racionalizaciju finansija, smanjiti tekuću potrošnju, a sve kako bi se povećao iznos predviđen za kapitalne projekte. 

„Iduće godine u gotovo većini primorskih opština u zoni morskog dobra biće rekordan kapitalni budžet. Uspjeli smo gotovo jednu trećinu zaposlenih da racionalizujemo i faktički u velikoj mjeri smanjimo tekuću potrošnju, što je osnov za povećanje kapitalnog dijela budžeta“, kazao je direktor Mladen Mikijelj za RTCG.

U odgovorima dostavljenim Jadran Novi portalu, iz Morskog dobra osvrnuli su se na kapitalne projekte predviđene za teritoriju Herceg Novog. 

Čak oko 25 značajnih aktivnosti planirano je da se realizuje u Herceg Novom. Neke od njih prenesene su planovima iz 2021. godine. 

Izrada Studije za lukobran luke Škver, izrada projektne dokumentacije za šetalište sa javnim prostorima na potezu od Omladinskog Parka do ušća rijeke Sutorina, rekonstrukcija i popločavanje šetališta Pet Danica na potezu od Meljina do hotela Plaže, sanacija željezničkog mosta u Zelenici, izrada idejnog rješenja i glavnog projekta za uređenje trotoara, odnosno pješačke staze u Zelenici, na potezu Željezničkog mosta do plaže „Zmijice“, rekonstrukcija objekata obalne infrastrukture od javnog interesa…. samo su neki od planiranih investicija.

Mikijelj je ranije za Javni servis istakao da za razliku od prethodnih godina, u izradi ovog plana su učestvovale sve primorske opštine, tako će kolač biti raspodijeljen ravnomjerno. Morsko dobro, poručuje Mikijelj, želi da čuje šta su potrebe i želje lokalnog stanovništva, kako bi zajedničkim snagama poboljšali život građana, ali i turističku ponudu Crne Gore.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga