Od sjutra bez umanjenih akciza na gorivo

Od utorka 28. februara neće se primjenjivati umanjene akcize na gorivo od 15%, što bi moglo dovesti do rasta cijena nafte i naftnih derivata, saznajemo u Vladi.
Od utorka 28. februara neće se primjenjivati umanjene akcize na gorivo od 15%, što bi moglo dovesti do rasta cijena nafte i naftnih derivata, saznajemo u Vladi.Vlada je krajem prošle godine na predlog Ministarstva finansija izmjenila odluku o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, kojom je umanjenje akciza na gorivo iznosilo 15 odsto, umjesto dotadašnjih 25 odsto.

Kako je tada navedeno, imajući u vidu trenutnu situaciju na svjetskom tržištu naftnih derivate, a uzimajući u obzir analizu budžetskih efekata dosadašnjih umanjenja, ukazujemo da se aktuelno umanjenje akcize koje je propisano Odlukom neće primjenjivati nakon 27. februara 2023. godine.

Dakle, od prvog narednog utorka, 28. februara, maloprodajne cijene naftnih derivate za motorni bezolovni benzin (EURO SUPER 98 i 95), i eurodizel će se obračunavati po osnovnoj akcizi.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services