Od utorka nove cijene goriva, značajnije pojeftinjenje ne možemo očekivatiFoto: Pixabay.com

Od utorka nas očekuju nove cijene goriva, a državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Marko Perunović kaže kako možemo očekivati blago pojeftinjenje, prenosi Portal RTCG. 

-Treba očekivati blago snižavanje cijena naftnih derivata prouzrokavano smanjenjem cijena sirove nafte na svjetskim berzama. Međutim, do značajnog pojeftinjenja svakako neće doći, mada vidjećemo u ova dva tri dana kako će se cijene na berzi kretati- naveo je Perunović, gostujući u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Podsjeća da su se cijene barela kretale od 138 dolara po barelu, pa bile ispod 100 dolara. Jutros je kako navodi barel 117 dolara.

-Šta će biti danas i sjutra to ne možemo predviđeti. Ali sukob u Ukrajini i sankcije Rusiji utiču na ta kretanja, ali to nije jedini uzrok. U ovakvim vremenima postoji jako puno špekulacija, neko zarađuje ogromne novce u ovakvim vremenima- saopštio je Perunović.

Jedini i pravi način da se dođe do snižavanja cijena goriva jeste, kako ponavlja, smanjenje akciza, odnosno usvajanje izmjena Zakona o akcizama.

– Ne znamo šta će se desiti sve zavisi od Skupštine Crne Gore i usvajanja izmjena Zakona o akcizama- poručio je Perunović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga