Održana osnivačka skupština nezavisnog Crnogorskog udruženja poslodavacaCUP

„Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da je danas u petak 10.12.2021. godine u hotelu Hilton završena Osnivačka skupština nezavisnog Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP), koje je osnovalo dvadeset crnogorskih preduzeća iz različitih gradova Crne Gore, a koja posluju u različitim djelatnostima. Na Skupštini su izabrani organi: predsjednik Skupštine udruženja, g-din Hasan Ramović, vlasnik preduzeća Put-Gros iz Bijelog Polja; predsjednik udruženja g-din, prof. dr Vasilije Kostić i Upravni odbor udruženja koji sačinjavaju vlasnici preduzeća iz raznih gradova Crne Gore.

Crnogorsko udruženje poslodavaca ( CUP) je strukovno udruženje koje se formira sa ciljem da bude reprezent crnogorskih poslodavaca i aktivan učesnik u socijalnom dijalogu na nacionalnom nivou kako bi snažno zastupalo interese poslodavaca u tripartitnim tijelima i radnim grupama u kojima se kreiraju propisi od važnosti za poslovanje preduzeća iz oblasti radnog zakonodavstva – tržišta rada, poreske i carinske politike, zapošljavanja, zaštite na radu…

Učestvujući u kreiranju stimulativnog poslovnog ambijenta, poslodavci su spremni i da preuzmu dio odgovornosti koja ima pripada za društveno-ekonomski napredak Crne Gore zajedno sa drugim učesnicima socijalnog dijaloga.

Uspješan biznis je je podjednako interes zaposlenih i Vlade kao i poslodavaca .

Udruženje se zalaže za ekonomski sistem slobodnog preduzetništva koji podrazumijeva: slobodno tržište, saradnju Vlade, predstavnika poslodavaca i zaposlenih kao i za zajednički rad na dobro svih i društva u cjelini.

Svrha osnivanja CUP-a je promjena mjesta i uloge poslodavaca u institucionalnoj strukturi društva koja se odnosi na biznis i ostvarenje snažnijeg uticaja poslodavaca na privredne i društvene tokove; promjena neadekvatnog vrednovanja njihovog zna

aja za društveno-ekonomski razvoj, promjena negativne percepcije poslodavaca od pohlepnih vlasnika ka društveno odgovornim poslodavcima, zaštita interesa poslodavca i njihovih zaposlenih.

Crnogorsko udruženje poslodavaca ima ambiciju da učestvuje u svim bitnim procesima od značaja za poslovanje preduzeća. Realizujući svoju misliju CUP stvara snažnu osnovu za suštinsku društvenu reformu i za razvoj moderne, prosperitetne privrede i društva.

Radom do boljitka, dijalogom do naprekta.“

(saopštenje potpisuje predsjednik Udruženja prof.dr Vasilije Kostić)

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services