Opština Tivat za održavanje javnih zelenih površina izdvaja 140.000 euraTivat

Za to će se ove godine, prema Programu rada Komunalnog preduzeća Tivat, iz gradskog budžeta izdvojiti i toj firmi uplatiti ukupno 118.634 eura. Od te sume 10.000 eura odnosi se na orezivanje i održavanje visokih stabala po cijelom gradu, a 16.000 eura na trošak redovnog zalivanja svih javnih uređenih zelenih površina.

Što se Velikog gradskog parka tiče, s obzirom na njegov status zaštićenog objekta prirode, za njega Komunalno kao upravljač parkom, izrađuje poseban godišnji program upravljanja. Ove godine će tako za redovno održavanje i uređenje Velikog gradskog parka biti utrošeno ukupno 18.322 eura. Osim iz budžeta Opštine i manjim dijelom sredstvima JP Morsko dobro, jer se Veliki gradski park cijelom svojom površinom od preko 4,2 hektara nalazi u administrativnim granicama zone morskog dobra u Tivtu, održavanje i dalje uređivanje ove prepoznatljive botaničke bašte nerijetko svojim prilozima u obliku sadnica novih biljaka i drveća, pomažu privreda, građani i NVO sektor.

Komunalno Tivat inače, za potrebe Velikog gradskog parka ali i za druge javne zelene površine u gradu, osim kupovine kod većih dobavljača, biljni materijal dobrim dijelom proizvodi i u sopstvenom rasadniku površine 240 kvadata koji se nalazi u zapadnom dijelu parka. Tivatske javne zelene površine često dobijaju pohvale mještana i turista na račun svoje uređenosti i maštovitog dizajna. Najzaslužniji za to su radnici službe Gradskog zelenila Komunalnog preduzeća na čelu sa rukovoditeljkom ove službe, diplomiranom inženjerkom hortikulture Tanjom Krstović.


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga