Otvoreno novo tržište: Stigli prvi putnici iz EgiptaFoto: Dan.online

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović dočekao je na Aerodromu Podgorica prve putnike iz Egipta, na letu nacionalne avio-kompanije To Montenegro iz Kaira.

Riječ je o direktnom redovnom čarter letu koji se realizuje u saradnji sa tur-operatorom Tishoury toursom iz Kaira i agencijom Montenegro Tourist Service DMC. Za ovu sezonu planirano je 9 letova od 26.jula do 20. septembra.

– Ovo je veliki dan za Crnu Goru. Zašto? Zato što otvaramo nova tržišta. Pokazala se ispravnom odluka Vlade Crne Gore da oslobodi vize građane Egipta na 90 dana i kao epilog toga imamo prvi od ukupno 9 letova koji će se rotacijom odvijati u narednom periodu. Svi avioni su bukirani, popunjeni, nadam se da je ovo samo početak uspješne saradnje i veza Crne Gore i Egipta“– kazao je ministar Đurović.

Na prvom letu iz Kaira među 180 putnika su i 80 najboljih sub-agenata kao i novinari i influenseri iz Egipta koji će u okviru tzv. „FAM trip-a“ u narednim danima boraviti u Crnoj Gori i utiske o prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima naše zemlje prenijeti preko medija i društvenih mreža u Egiptu. „FAM Trip“ je velika priprema i početak promocije Crne Gore na tržištu Egipta, koje broji 103 miliona stanovnika za narednu sezonu, kada se očekuju letovi od maja do oktobra, uz nekoliko sedmičnih rotacija.

Podsjećamo da je Nacionalna avio-kompanija za godinu gotovo utrostručila broj destinacija sa kojima povezuje Crnu Goru. Air Montenegro sada spaja Crnu Goru sa 16 destinacija, računajući i redovne čarter linije. Riječ je o gradovima: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Bratislava, Jerevan i Kairo.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga