Poruka Beograda: Crna Gora da ne brine za snabdijevanje namirnicamaFoto: Vlada Crne Gore

U okviru dvodnevne posjete delegacije Vlade Crne Gore Republici Srbiji, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković susreo se sa potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislavom Nedimovićem.

-Glavne teme sastanka potpredsjednika Vlade Srbije i Crne Gore bili su izgledi za dalji razvoj bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede, posebno u dijelu obezbjeđivanja kontinuiteta snabdijevanja i cjenovne konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda- saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako se navodi, sagovornici su razgovarali o potencijalnom stipendiranju crnogorskih studenata u oblastima veterine i šumarstva, kao i o modelima uspostavljanja robnih rezervi, gdje će, kako je saošteno, iskustva Srbije biti od velike koristi.

-Ministar Joković je istakao opredeljenje Vlade Crne Gore za uspostavljanjem najbolje moguće bilateralne saradnje sa Srbijom, ocijenivši afirmativno pristupanje regionalnoj inicijativi “Otvoreni Balkan” u svijetlu razvoja i unapređenja ukupnih odnosa u regionu- dodaje se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga