Skip to main content


Pri kraju izrada glavnog projekta nove Autobuske stanice, investitori iz Izraela zainteresovani za izgradnjuFoto: Idejno rješenje / OHN

Sa druge strane, Opština nije odustala ni od prvobitne ideje za model finansiranja po privatno javnom partnerstvu, budući da interesovanja investitora ima, kojima je najviše fokus na izgradnji tržnog centra u sklopu stanice, kazao je Radiju Jadran, direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Aleksandar Kovačević:

„Za sada je sve još u fazi promišljanja, izvođenja fizibiliti studija. Sljedećeg utorka očekujemo investitore iz Izraela, kojima ćemo predstaviti idejni projekat stanice, odnosno tržnog centra kroz koji ćemo nastojati da ih animiramo i za finansiranje izgradnje stanice“, naveo je Kovačević.

Paralelno, Agenciji je povjerenja izrada glavnog projekta stanice, koji bi trebalo da bude gotov krajem januara:

 „Onda ćemo, nadamo se, samostalno ili uz pomoć Vlade, krenuti sa realizacijom. Urađena je i projektna dokumentacija raskrsnice, odnosno pristupnog puta sa Jadranskom magistralom, u toku je revizija, a izgradnju tog puta trebalo bi da finansira Uprava javnih radova“, dodao je Kovačević.
 Ukupan iznos investicije trenutno varira, budući da su cijene materijala povećane, pa se rade manje korekcije u projektu.

Ranije je iz lokalne uprave najavljeno da je određena izgradnja kompleksa Autobuske stanice u tri faze. Tu su i prateće saobraćajnice i priključci na Jadransku magistralu i poslovno-tržni centar u Igalu na urbanističkim parcelama UP 47, UP 48 i UP 53 u zahvatu DUP-a „Igalo-Bare“, površine 32.000 m2, u skladu sa idejnim rješenjem izgradnje koji je uradio „STUDIO GRAD“ d.o.o.Podgorica.

Model realizacije projekta je zajednička fazna izgradnja. Po navedenom modelu izgradnje, svi objekti u fazi 1 i 2, kao i prateće saobraćajnice sa priključcima na Jadransku magistralu biće u svojini Opštine Herceg Novi, dok će objekat poslovno-tržnog centra iz faze 3 pripasti partneru kao svojina.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci