Prepoznat značaj koji Portonovi ima za razvoj Boke
Ministars vanjskih poslova Đorđe Radulović posjetio je One&Only Portonovi – prvi rizort ovog ultra-luksuznog brenda u ovom dijelu Evrope, koji je kompanija Azmont Investments izgradila u Herceg Novom. 

Radulović rekao je da One&Only Portonovi predstavlja primjer nenametljivog luksuza, savršeno ukljopljenog u ambijent i autentičnu mediteransku arhitekturu. Kako je naveo, veoma je važna i činjenica da se pažljivim odnosom i poštovanjem socijalnog konteksta, ovaj projekat stopio sa gradom u koji je došao i u kome je rastao, kao i sa njegovim stanovništvom. Kao takav, dodao je, može predstavljati idealnog domaćina međunarodnim konferencijama kojima Crna Gora predsjedava, a koje okupljaju visoke zvaničnike zemalja učesnica tih inicijativa.

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments Rashad Aliyev istakao je da ga raduje što Vlade Crne Gore i Ministarstva u njenom sastavu prepoznaju značaj koji Portonovi ima za razvoj Boke i turističkih potencijala koje Crna Gora ima.

„Kontinuirana saradnja i zajednička promocija Crne Gore su od velikog značaja za dalji razvoj i unapređenje ponude koju imamo, te privlačenje gostiju koji će se vraćati Crnoj Gori bilo kroz posjete rizortu, hotelu ili marini“, stoji u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Aliyev je, kako se dodaje, posebno istakao značaj Portonovog za razvoj i podršku lokalnoj zajednici kojoj su lojalan partner od 2012. godine kada je kompanija došla u Crnu Goru.

„Tokom susreta u Portonovom, Radulović informisao je sagovornika da po procjenama Svjetske Banke, kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija, crnogorska ekonomija bilježi snažan rast i da se očekuje oporavak svih ključnih indikatora u narednoj godini. Istakavši da je Crnoj Gori od strane Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC) dodijeljena međunarodna oznaka za sigurna putovanja, on je ukazao da upravo ova investicija vrijedna 900 miliona eura, govori da je Crna Gora bezbjedna destinacija za ulaganja. Na toj liniji, šef diplomatije je istakao da će planirane ekonomske reforme u sadejstvu  sa daljim naporima Vlade na planu uspostavljanja vladavine prava i odlučne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, u značajnoj mjeri unaprijediti poslovni ambijent i učiniti Crnu Goru još privlačnijom destinacijom za investicije“.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services