Damjanović

„Sačuvaćemo Institut Igalo, ali nećemo kršiti zakon“

Država ne može pomoći Institutu „Simo Milošević“ bez mišljenja Agencije za zaštitu konkurencije kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović, te da on i premijer Dritan Abazović neće kršiti zakon. Istakao je da ovo nije vrijeme olakog uvođenja stečajeva, te da će sačuvati Institut
Država ne može pomoći Institutu „Simo Milošević“ bez mišljenja Agencije za zaštitu konkurencije kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović, te da on i premijer Dritan Abazović neće kršiti zakon. Istakao je da ovo nije vrijeme olakog uvođenja stečajeva, te da će sačuvati InstitutOdgovarajući na pitanja novinara, Damjanović je saopštio je da je dug Instituta Igalo 40 miliona eura.

“Znate i sami da je Upravni sud donio konačnu presuduo tome da je nezakonito zaustavljen tender od strane pretprošle Vlade vezan za prodaju. Mi tu moramo da ispoštujemo presudu i da pregovaramo sa partnerima”, kazao je on.

Istakao je da je cilj da se sačuva Institut i da se bavi zdravstvenim turizmom.

“Tražimo nove destinacije. Imali smo razgovor sa rukovodstvom. Oni dobro znaju da država ne može pomoći Institutu bez mišljenja Agencije za zaštitu konkurencije. Niko ovdje neće kršiti zakon, batem nećemo ja i premijer”, kazao je on.

Istakao je da je priča prenaglašena.

“Nije ovo vrijeme olakog uvođenja stečajeva. Vlada prati priču, neće pustiti Institut.  Vlada će sačuvati Institut. Generalno, mnogo je više priče kroz želju da se nešto postigne”, kazao je Damjanović.

Premijer Dritan Abazović nije mogao da kaže da li će danas doći do blokade računa Instituta.

Kazao je da trenutna dugovanja Instituta nijesu toliko velika da bi dolazilo do blokade. Država će pomoći da izvrpavaju osnovne obaveze.

“Pomoći ćemo im da bajpasiraju situaciju. Ovo što je rečeno da će nije tačno”, kazao je Abazović.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Savo Maric,direktor Instituta,u izjavi za medije,pred N.Godinu,kaze da se dogovorio sa premijerom o.nacinu pomoci Vlade ..Institutu…A onda 3 nedelje nakon.toga druga strana izjavljuje da to.nije tacno…???????Iz ovog texta naucih novu rijec…bajpasirati..?????????Boze..boze…cega li cemo se nagledati I.naslusati??


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga