SAOPŠTENJE: Održana prva sjednica Upravnog odbora Crnogorskog udruženja poslodavacaCUP

Glavni  cilj CUP-a je da bude reprezentativni predstavnik  poslodavaca i aktivan učesnik u socijalnom dijalogu na nacionalnom nivou.  

Članovi Upravnog odbora su istakli da će Udruženje biti na drugačiji način posvećeno  zastupanju interesa poslodavaca u tripartitnim tijelima i radnim grupama u kojima se kreiraju ekonomski i socijalni  propisi od važnosti za poslovanje preduzeća.

U skladu sa članom 198. stav 3  Zakona o radu, tokom januara mjeseca, Udruženje će se zvanično obratitit nadležnom Ministarstvu ekonomskog razvoja za zahtjevom da  izda  bliže  kriterijume za utvrđivanje reprezentativnosti udruženja poslodavaca, a sve saglasno zakonskoj regulativi, kako bi se u narednom periodu pripremila dokumentacija neophodna za utvrđivanje i provjeru reprezentativnosti predstavnika poslodavaca u tijelima koja učestvuju u socijalnom dijalogu.

Na sjednici je izabran predsjednik Upravnog  odbora CUP-a , g-din Jovan Lekić, predsjednik NALL   grupe, dok je za  Sekretara CUP-a  izabrana  Željka Radak Kukavičić. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga