Savjet je donio zaključak da se u ponovljenoj proceduri otklone formalne nepravilnosti

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte: Nastaviti tendersku proceduru za Institut

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je danas održao drugu sjednicu, kojom je predsjedavao premijer dr Dritan Abazović.
Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je danas održao drugu sjednicu, kojom je predsjedavao premijer dr Dritan Abazović.Savjet se upoznao sa presudom Upravnog suda Crne Gore U. broj 2266/2020 0d 15.9.2022. godine kojom je poništeno Rješenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte br. 01 – 102 od 18.5.2020. godine, povodom tendera za prodaju akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Simo Milošević“ AD Igalo. Osporenim Rješenjem odbijen je prigovor tužilaca, Konzorcijuma Philibert a. s. i Vile Oliva d. o. o, izjavljen protiv odluke Tenderske komisije za privatizaciju kojom je tender za prodaju 56,4806 % akcijskog kapitala u Institutu proglašen neuspjelim.

– Postupajući u skladu sa presudom, Savjet je zaključio da se formira Tenderska komisija koja će nastaviti ranije započetu tendersku proceduru. U tom pravcu, posebno je naglašena potreba da se sve neophodne aktivnosti sprovedu u najkraćem roku, imajući u vidu složenost naslijeđenih problema sa kojima se  Institut trenutno suočava, ali i njegov značaj kako za pružanje specifičnih zdravstvenih usluga, tako i za unapređenje turističke ponude na lokalnom i nacionalnom nivou. Ocijenjeno je da u nastavku tenderskog postupka prioritet mora biti da se sačuva osnovna djelatnost ove renomirane medicinske ustanove – navode iz Savjeta.

Savjet se upoznao i sa Presudom Upravnog suda Crne Gore U. Broj 2896/2022 od 17.10.2022 godine kojom je poništeno Mišljenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte br. 01 – 138 od 21. 07. 2021. godine, po tužbi AD za proizvodnju morske soli „Bajo Sekulić“ Ulcinj – u stečaju.

Poštujući odluku Suda, Savjet je donio zaključak da se u ponovljenoj proceduri otklone formalne nepravilnosti koje su bile razlog za poništenje navedenog akta.

Na sjednici su razmatrana i druga pitanja iz djelokruga Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Mičite tog Abazovića više unistit će Institut da bi ga se dočepao Ž.Rakčević!Nikad gore u institutu nije bilo bord URA-SNP a menanđment DPS!Da li su Demokrate i DF debili u H.Novom pa ovo ne vide ili su u dilu ?


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services