Skip to main content


Zašto se luksuzni kompleks gradi na Žvinjama, tik uz imanje predsjednika opštine?UT uslovi FOTO: Radio Jadran

Između ostalih, pažnju javnosti i građana Herceg Novog je privukla 6. tačka dnevnog reda “Predlog odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje, odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – Sportskih objekata na Žvinjama – a riječ je o projektu pod nazivom “Eko sportsko selo Žvinje”.

Projekat koji se nalazi na dijelu katastartskih parcela 5762/1 i 5962/1 KO Sutorina, na površini od oko 22 hiljade kvadrata i predviđa sportske objekte, bazene, trim staze itd. Na osnovu navedenog, nameću se nekoliko pitanja: Kako dovesti investitore na lokaciju koja u 21.vijeku nema adekvatan i asfaltiran put do budućeg projekta, kao i osnovno pitanje kako dovesti investitore u selo Žvinje koje nema vodu za piće?

Dalje, pitanje je zašto se baš sada priča o ovoj investiciji, kada smo saznali od dobro obavještenih izvora iz opštine Herceg Novi da je ovaj projekat završen prije tri godine? Uvidom u katastarske podatke i parcele, došli smo do zanimljivih činjenica.

 Naime, odmah pored navedenog projekta “Eko sportsko selo Žvinje” nalazi se zemlja koja je u vlasništvu prvog čovjeka grada, predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića. Ne želimo ništa da prejudiciramo, ali stiče se utisak da navedeni projekat nakon ovih podataka, nije slučajno odabran da se gradi baš na Žvinjama. Interesantno je i da je predlagač upravo Kabinet predsjednika.

Prema pouzdanim informacijama projekat još uvijek nema saglasnost resornog ministarstva je Prostorno urbanistički plan ne dozvoljava gradnju. Takođe, na predmetnoj lokaciji nema konzervatorskih uslova, koji su neophodni jer se nalazi u bafer zoni pod zaštitom UNESCO-a.

Ostavljamo građanima Herceg Novog da sami prosude o cjelokupnoj situciji, a predsjedniku Opštine Stevanu Katiću da nas demantuje dokazima ako nismo u pravu.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci