• Početak
  • Vijesti
  • Ekonomija
  • Zavod za zapošljavanje: Potrebni vozači C kategorije i stjuardese za rad u Mađarskoj i Austriji

OBRATIO IM SE STRANI POSLODAVAC GENERAL TRANSPORT

Zavod za zapošljavanje: Potrebni vozači C kategorije i stjuardese za rad u Mađarskoj i Austriji

Strani poslodavac General Transport obratio se Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) sa zahtjevom za 50 vozača C kategorije za rad u Mađarskoj i Austriji, na bazi potpisanog sporazuma između crnogorske i mađarske vlade iz prošle godine.
Strani poslodavac General Transport obratio se Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) sa zahtjevom za 50 vozača C kategorije za rad u Mađarskoj i Austriji, na bazi potpisanog sporazuma između crnogorske i mađarske vlade iz prošle godine.


Foto: Ilustracija

Iz ZZZ su saopštili da isti poslodavac posreduje za kompaniju Open Horizon Aviation – baza u Zagrebu, kojoj je potrebno 20 profesionalnih stjuardesa.

“Za vozače C kategorije, osim predviđene licence za vozače, nijesu neophodni posebni uslovi, kao ni znanje drugog jezika, niti specijalne vještine. Eventualnu obuku obavlja poslodavac”, navodi se u saopštenju Zavoda.

Neto zarada kod Falkland Kft, odnosno u slučaju zaposlenja u Mađarskoj, iznosi 1,75 hiljada eura plus bonus, a kod Framax Gmbh, odnosno u slučaju zaposlenja u Austriji, 1,7 hiljada eura plus 13/14 plata.

“Vozi se na relaciji Mađarska – Njemačka – Austrija utvrđenim rutama samo između distribucionih centara. U slučaju noćne vožnje obavezni su dodatni bonusi i obezbijeđen smještaj. Ugovor se sklapa na duže vrijeme, odnosno na neodređeno”, objasnili su iz Zavoda.

Kada su u pitanju uslovi za posao stjuardese, prednost imaju kandidatkinje koje znaju engleski i/ili njemački jezik. Takođe, potrebna je minimum srednja škola, minimalna visina 165 centimetara, bez vidljivih tetovaža i pirsinga i minimalna starost 18 godina.

“Osnovna plata je 500 eura neto, a za svaki dan dužnosti van Zagreba dobijaju 70 eura bonusa. Osoblje je na rotaciji tri sedmice i jedna sedmica slobodna, odnosno 22 radna dana i devet neradnih”, navodi se u saopštenju.

Ugovor se sklapa na godinu, sa probnim rokom od šest mjeseci.

Oglas za potrebnim profilima zanimanja će izaći na sajtu Zavoda u dijelu Oglasi, na oglasnim tablama u biroima rada širom Crne Gore i u novinama.

“Prijavljeni zainteresovani kandidati će imati priliku da dobiju nešto više informacija o sklapanju ugovora sa poslodavcem, kada zakažemo Zoom intervju sa poslodavcem, o čemu će biti obaviješteni od savjetnika”, zaključuje se u saopštenju.Komentari

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kome se obratiti,i gdje prijaviti?

A moze li stjuard?.Kakva jr to diskriminacoja?


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga