Žičara Kotor-Lovćen do proljeća 2023.Foto: printscreen, rtcg

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i predstavnik Konzorcijuma „Leitner – žičara Kotor 1350“ Martin Lajtner potpisali su Ugovor o izgradnji žičare Kotor – Lovćen.

Na konferenciji za medije Milatović je naglasio da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja za samo nekoliko mjeseci uspjeli da upotpune višegodišnje pregovore o ovom značajnom projektu za cijelu zemlju. On je kazao da će ova žičara biti jedna od najljepših struktura ovakve vrste u Evropi i njena ljepota i značaj ogledaju se u povezivanju dvije izuzetno značajne lokacije – Kotor, koji je pod zaštitom UNESCO-a i Nacionalni park Lovćen u čijem srcu se nalazi Njegošev mauzolej.

“Kada sam posjetio Kotor prije 4-5 godina, dobio sam ideju da se napravi žičara ka Lovćenu. Naša kompanija je osnovana prije više od 130 godina i izgradili smo žičare širom svijeta, ali ovaj projekat žičare do Lovćena će biti jedan od najboljih koji smo ikad napravili i i sa ekološke strane potpuno prihvatljiv i održiv“ kazao je gdin Lajtner.
 
Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić se zahvalio Ministarstvu i Vladi Crne Gore na uloženim naporima da se ovaj projekat realizuje.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services