AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI

Ambasador Srbije u Crnoj Gori danas u Novom: „Zajedno smo ponosni narod Svetog Save“

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije boravi u trodnevnoj posjeti Herceg Novom, a jutros je služio svetu liturgiju u Manastiru Savina. Među brojnim vjernicima u Herceg Novom danas je i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.


Foto: Jadran Boka

„Ponosan sam jer je ovdje napravljena, izgrađena i od Savinih ruku osveštana crkva Svetoga Save, po kojom je ne samo manastir dobio ime Savina već čitav ovaj kraj“, izjavio je Božović.

Svi zajedno smo ponosni narod Svetoga Save, rekao je Božović za Adria – Jadran.

„Mislim da bismo svi trebali biti ponosni, na svoje korijene, Nemanjićke vjekove koji ovdje svjedoče o prisustvu Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda u Boki i u današnjoj Crnoj Gori“, poručuje ambasoador.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori izjavio je da je danas posebno radostan zbog više razloga:  „Mnogo sam radost, što je njegova svetost sinoć pomenuo blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, za koga sam posebno vezan i kome odajemo čast jer je ugradio sebe i svoj život u ovu i druge svetinje u Crnoj Gori, njegova se duša danas raduje na nebu“, zaključio je Božović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga