POTVRDIO BIVŠI RADNIK VOJIN MILJANIĆ

Bivšim radnicima “Vektra Boke” 170.000 eura, prodata dva placa

Bivši radnici Vektra Boke iz Herceg Novog dobiće 170 hiljada eura, obezbijeđenih od prodaje dva placa koja su bila u vlasništvu te firme. Od ukupno milion eura duga ostalo je još manje od stotinu hiljada da se isplati bivšim radnicima. Sve je to epilog višegodišnje borbe i sudskih procesa u kojima radnici te firme u stečaju pokušavaju da obezbijede i neuplaćeni radni staž.
Bivši radnici Vektra Boke iz Herceg Novog dobiće 170 hiljada eura, obezbijeđenih od prodaje dva placa koja su bila u vlasništvu te firme. Od ukupno milion eura duga ostalo je još manje od stotinu hiljada da se isplati bivšim radnicima. Sve je to epilog višegodišnje borbe i sudskih procesa u kojima radnici te firme u stečaju pokušavaju da obezbijede i neuplaćeni radni staž.Apelacioni sud je usvojio žalbu bivših radnika i Opštine Hereg Novi i time je omogućen nastavak prodaje imovine imajući u vidu da je većinski vlasnik nezakonito prisvojio pet miliona od prodate imovine, da je račun blokiran i da se ne radi preko računa”, kazao je advokat radnika Jovan Pejović.

Bivši radnik Vojin Miljanić je kazao da su prodali dva placa, jedan u Njivicama i jedan u Rosama, i izmirili dio četvrte rate po planu reorganizacije. Ukupno potraživanje je bilo oko milion.

“Uspjeli smo da djelimično ostvarimo naše zahtjeve, ostalo je povezivanje radnog staža od tri i po do sedam godina po radniku je neuplaćeno. očekujemo da se i to riješi Poreska uprava je pokrenula stečaj da bi se i ova priča konačno završila”, kazala je jedna od bivših radnika Maja Pajević.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga