Bura i bonaca: Djelić mora u vašem domu
Jelena je djevojka koja je u jednom trenutku poželjela da more nosi sa sobom, bez obzira u kom dijelu svijeta da se nalazi. Sada, uz njene radove, morski kutak može biti i kod vas. Radi se o brendu „BURA I BONACA“.  Počelo je spontatno , a nakon toga se sve razvijalo intuitivno.

„Cijela priča zasniva se na tome što za mene pokloni i poklanjanje predstavljaju poseban ritual. Obožavam da pripremam iznenađenja dragim ljudima. Tokom pandemije, živjela sam u Beogradu, i nisam bila u mogućnosti, kao i mnogi, da dođem kući – na more. Listajući moju bazu fotografija nastalih na moru, osjećala bih se mirnije. Za mene je to predstavljalo neku vrstu meditacije. Ramišljala sam puno o tome kako se osjećam kad provodim vrijeme na moru, i prvi put u životu osvijestila koliko sam uz more na neki čudan način bliže sebi. Uz more, cijenim svaki trenutak, živim ga, u potpunosti. Dok, gdje god drugo da boravim, fokus je na svemu, osim na sadašnjem trenutku. Odlučila sam da određene fotografije odštampam, na akvarel papiru, koji se baš i ne koristi za fotografije, ali cijela ta ideja u meni je budila neku posebnu emociju…“, započinje razgovor Jelena.

Prve odštampane printove, kaže, namijenila je prijateljima. Tako je nastao i trekst kao posveta.

 

„Pokloniću ti more,
jer stalno razmišljam koliko smo na moru prisutni,
i silno želim da uvijek živimo trenutak,
ma kakav god on bio
Pokloniću ti more,
tamo je i nevrijeme predivno
Pokloniću ti more, jer je mirna luka
I tvoja i moja“.

U životu je, navodi Jelena, inspirišu suprotnosti pa je tako i nastalo ime brenda.
bure

„Nevrijeme koje, koliko god da plaši, sa sobom nosi nešto toliko hipnotišuće. Bez nevremena, ne bismo ni znali šta je mir. Sa druge strane, fotografije koje koristim za printove su analogne i digitalne, što nas opet vraća na suprotonsti“.

Kroz ovo stvaralaštvo Jelena kaže da je upoznala sebe, približila se svojim najdubljim osjećanjima, proživjela trenutke i ono što je najviše inspiriše. More, ono je prosto bilo neizbježno na tom putu. I kako to obično biva, Jelena se vratila moru gdje, kako kaže, i pripada. 

„Smatram najvećim uspjehom to što moje stvaralaštvo pokreće bujicu mojih, ali i tuđih emocija. Raduje me što poklanjam, ne samo more, već i djeliće sebe. Kad stvaram, ugasim misli, puštam da osjećaj uradi svoje. I tako sve nastaje. Tekstovi, natpisi na fotografijama. Intuitivno i biram fotografije koje ću štampati“.

pokl

„Nestrpljivo čekam da podijelim sve svoje nove ideje, koje su kao more, nepresušne. Na vrijeme sam naučila dobro da plivam, pa se i nadam da se u njima neću utopiti“, zaključuje ona u razgovoru za Jadran Novi.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga