Skip to main content


Čistoća Herceg Novi: Projekat podzemnih kontenjera u zoni morskog dobra prioritet
„Projekat koji bi istakao od značaja su podzemni kontenjeri, nastavak implementacije ovog projekta je od velikog značaja za naš grad.“ Rekao je za Jadran Novi Milovan Benderać.

Od 46 podzemnih kontenjera koje treba da se implementiraju, 2 su od 2,5 m3, prepoznate su tačke koje treba pokriti, ali će se precizna lokacija utvrditi uz saradnju sa nadležnim Sekretarijatom. U planu je takođe da se dio postojećih starih kontenjera povuče i zamjeni sa podzemnim kontenjerima. Trenutno je na području opštine postavljeno 65 polupodzemnih kontenjera od 5 m3 i preko 700 standradnih kontenjera 1×1 m3 kao i  kontenjeri od 5×7 m3 za odlaganje kabastog otpada. U planu je uz saradnju sa Opštinom Herceg Novi  nabavka još jednog vozila za odvoz smeća iz podzemnih kontenjera, dok će se za ostatak vozila koja budu potrebna odvojiti sredstva iz sredstava D. O.O. Čistoće Herceg Novi.

„Ukoliko se osvrnemo na prethodnu godinu, mora se naglasiti da je sezona uz veliki pritisak i povećan obim rada protekla bez problema. Uspijeli smo da ostvarimo visok nivo pročišćavanje javnih površina, i odvoz komunalnog otpada. Preduzeće funkcioniše u punom kapacitetu, i u istom tom kapacitetu će funkcionisati i za predstojeće praznike. Redovni radni zadaci će se obavljati kao i uvijek. “ Ističe Benderać.

Planovi za sljedeću godinu su postavljanje dodatnih kontenjera u zoni morskog dobra , postavljanje još 23 mala polupodzemna kontenjera od 500 l u zoni šetališta, kao i postavljanje dodatnih kanti za odlaganje otpada i pepeljara kako bi se omogućilo građanima da pravilno odlažu otpad. Saradnja sa morskim dobrom je ostvarena i očekuju se poboljšanja u priobalnim djelovima Herceg Novog. Osim šetališta, prioritet je i rivijera u kojoj je za vrijeme sezone najteže pristupiti vozilom Čistoće, ali zahvaljujući uspiješnoj saradnji sa komunalnom policijom zaposleni uspijevaju obavljati svoj posao bez većih problema. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci