„Cvrkutići“ dali novu notu hercegnovskoj muziciFacebook Cvrkutići

Vrijednim radom mentora i trudom mališana, dječiji hor „Crvrkutići“ već je postao prepoznat u gradu. Hor broji 32 člana uzrasta od 5 do 13 godina, a sva zainteresovana djeca mogu se priključiti horu kada god to žele. 

„Vjerujemo da postoji veliki broj djece koja bi voljela da budu dio naše raspevjane priče, ali razlozi što nam se više njih nije do sada pridružilo su, prije svega pandemija, a onda i prostor u kojem naš hor radi i održava probe (MZ Kumbor) a ne negdje u gradu. Doba pandemije, usmjerila nas je na razmišljanje kako da održimo rad sa decom, pa smo zato otvorili svoj youtube kanal i postavili nekoliko naših muzičkih spotova“, kazala nam je  muzički mentor i dirigentica dečijeg hora „Cvrkutići“ Lidija Ivanović.

Sa druge strane, tu je su i okolnosti izazvane kovid pandemijom zbog čega hor nije mogao da izvede neke od sekcija.

„Nadamo se nekom angažovanju od strane Herceg Festa, na nivou grada,  ali i Portonovog, u toku prazničnih dana, ali to sve zavisi od mjera i epidemiološke situacije. U planu nam je učešće na Svetosavskoj akademiji, zatim učešće u programu u okviru Praznika mimoze…“.

A šta to ovih dana rade „Cvrkutići“?

„Cvrkutići“ rade vrijedno, vježbaju i nadaju se da će doći do realizacije nastupa hora. Na taj način, ističe Ivanović, valorizuje se sav trud i rad djece jer svaki praznik slađi je ako se oboji dječijom pjesmom.

„Pripremamo i soliste iz hora, za festivale koji su pred nama: „Zlatna pahulja 2022.“ u Rožajama, čekamo rezultate konkursa za „Đurđevdanski festival 2022.“ u Banja Luci, na koji smo konkurisali, a naravno tu su i pripreme novih solista i pjesama za konkurisanje na festival „Naša radost“ u Podgorici, kao i mnoge festivale u regionu“.

151527205 3962222473829849 5573176097283934818 n

Ideja je pregršt, ali planove je, kažu, teško praviti sada u doba korone.

Šta su „Cvrkutići“ poželjeli od Djeda Mraza?

„Stalo nam je da djeci omogućimo da pjesma postane sastavni dio njihovog odrastanja, dio detinjstva kojeg će se uvijek i rado sjećati. Neku od djece će možda ova aktivnost, i životno opredijeliti. U našem gradu ima divne i talentovane djece i voljeli bismo da nam se što više njih pridruži“.

Ambicija je, dodaje Ivanović, da se oformi dječiji gradski hor u Herceg Novom. Ideja je došla spontano i činjenicom da su ova djeca postala simbol dječije pjesme u gradu za kratko vrijeme. U početku su hor činila djeca iz Kumbora i Zelenike, ali sada je to veliki broj članova od Igala do Kamenara. Sve to, jasan je dokaz da su „Cvrkutići“ i više nego dobri u onome što rade.

„Jedan od još nerealizovanih planova je osnivanje omladinskog dječijeg hora u Herceg Novom, za sada još radimo na tome, potreban nam je adekvatan prostor gde bi okupljali omladince i malo više podrške grada da bismo i ovaj projekat aktivirali. Ovaj hor bi okupljao djecu od 13 do 18 godina. Svakako ne odustajemo od ideje. Takođe, radimo na izradi plana da vratimo dečiji muzički festival u naš grad, jer Herceg Novi to zaslužuje“, zaključila je Ivanović u razgovoru za Jadran Novi.

Sve dodatne informacije o upisu i aktivnostima hora možete pratiti na njihovoj facebook stranici. 


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services