Djeda Mraz na motoru za Jadran Novi: 12 godina iskrenog druženja sa djecom iz domaFoto: Facebook, No limit bikers

Oko 200 Djeda Mrazove krenulo je jutros ka Herceg Novom! 

U pitanju su bajkeri koji će tradicionalno obići dječiji dom „Mladost“ u Bijeloj. Ovo druženje traje već punih 12 godina.

„Od samog početka ove akcije sam tu i to je zaista nešto posebno sve ove godine. Uduženje smo osnovali 2008. godine, 2010. smo vidjeli da ovako nešto slično postoji u Americi i onda smo došli na ideju da i mi napravimo neki tako divan gest. Tako da smo prvi u regionu koji su počeli sa ovom idejom. Kod nas dolaze iz Republike Srpske motoristi, odnosno moto klub „Noćni vukovi“, a manje više skoro svi klubovi širom Crne Gore učestvuju“, kazao je u razgovoru za Jadran Novi Marko Radulović, jedan od organizatora akcije iz kluba „No limit bikers“.

Kada su počeli bilo ih je oko 50-ak. Sada, skup broji i do 300 motora. 

„Kad smo počeli, neka djeca su bila tek primljena kao bebe, neke generacije smo i ispratili i to je zaista divan osjećaj sa obje strane“.

Ni ove godine Djeda Mrazovi ne dolaze praznih ruku. Vreće poklona su pune kao i uvijek! Tu su novogodišnji paketići, odjeća i obuća za djecu. 

Ove godine zbog pandemije i propisanih mjera, neće biti masovnog okupljanja i višečasovnog druženja već će, shodno propisima, njih nekoliko moći da uđu u dom i uruče poklone. Međutim, rješenje je tu. Bajkeri će sa ulice pozdraviti mališane, a djeca će biti na stepeništu i imaće priliku da vide cijelu povorku koja je samo zbog njih danas tu!

Na adresu doma „Mladost“ stižu motoristi iz svih krajeva Crne Gore: centralnih, sa primorja ali i sa sjevera Crne Gore.Podsjetimo, bajkeri su već godinama uvijek u prvim redovima kada su u pitanju humanitarne akcije.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services