Doklestić za Jadran Novi: Voda je potpuno ispravna za pićeShutterstock

Nakon što nam se nekoliko građana Herceg Novog obratilo sa pitanjem da li je voda bezbjedna za piće, kontaktirali smo lokalni Vodovod odakle smo u najkraćem roku dobili precizan odgovor – voda u Herceg Novom potpuno je ispravna.

„Na početku hercegnovskog vodovodnog sistema nalazi se Filter stanica „Mojdež“ koja ima zadatak višestepenog prečišćavanja sa završnim hlorisanjem, sirove vode u pitku. Kontrola kvaliteta vode svakodnevno se ispituje na F.S. „Mojdež“ u pogonskoj laboratoriji od strane dežurnog laboranta na svaka tri sata. Dva puta sedmično uzima se po šest uzoraka  iz sistema vodovodne mreže Herceg Novog, a po potrebi i više. Takodje, vrši se mikrobiološko ispitivanje uzetih uzoraka“, pojasnila je direktorica Vodovoda Olivera Doklestić u razgovoru za Jadran Novi.

Kako nam je kazala, Institut za Javno Zdravlje dva puta mjesečno vrši kontrolu kvaliteta vode iz sistema vodovodne mreže Herceg Novog i to po osam uzoraka, kojima se ispituju fizičko-hemijski i mikrobiološki parametri vode. 

Ukoliko ste u svom domaćinstvu primijetili promjene u vodi, moguće je da se radi o dotrajalim instalacijama ili kvaru.

„Može se dogoditi da se u kućnim instalacijama pojavi povećana mutnoća ili čak obojana voda u narandžasto. U pitanju je rđa ili druge primjese iz vodovodnih, metalnih instalacija, usljed dotrajalosti. Primjese u vodi mogu se naći kao posljedica dužeg ne korišćenja instalacija  ili usljed kvarova na cjevima“, upozorava Doklestić. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services